Åklagarmyndigheten

Kvinna anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande i södra Stockholm

Dela

En kvinna i 70-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom. Målsäganden är hennes son. När en släkting anträffade sonen slog släktingen larm.

– Vi ska kartlägga mannens levnadsomständigheter och situation och hålla ett stort antal vittnesförhör. De närmaste dagarna kommer vi att genomföra en brottsplatsundersökning i bostaden, som nu är avspärrad, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Emma Olsson.

Mannen är nu på sjukhus för att få vård för fysiska skador som han hade när han påträffades.

– Vi kan inte gå in på vilken typ av skador det är. Under dagen kommer polisen att prata med mannen. Kvinnan förnekar brott, hon är delgiven misstankarna och hon kommer inom kort att höras i närvaro av offentlig försvarare.

Senast på torsdag den 3 december kl. 12 måste åklagaren ta ställning till om kvinnan ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Kontakt

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När ny information finns att lämna kommer det att göras i ett pressmeddelande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum