Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Kvinnoorganisationer får projektstöd

Dela

Ett projekt för nyanlända kvinnor med förutsättningar att driva företag tillhör de som får stöd när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) idag har beslutat om bidrag till fem kvinnoorganisationer.

Bidragen syftar till att stödja kvinnors deltagande i den demokratiska processen och i samhällslivet. Vidare ska stödet stimulera möjligheterna för kvinnor att bevaka sina rättigheter och driva sina krav.

Ett trettiotal ansökningar har behandlats, de organisationer som nu beviljas bidrag får dela på drygt 2 miljoner kronor.

Dessa organisationer får projektstöd:

Resurscenter för rysktalande kvinnor, Berus får 404 000 kronor för att stödja nyanlända kvinnor med erfarenhet av eller förutsättningar för att driva företag. Projektet genomförs i Stockholms län.

SweQ med verksamhet i bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping och Uppsala får 228 000 kronor för att öka kvinnors engagemang i hållbarhetsfrågor.

Trajosko Drom i Västra Götaland får 295 000 kronor för att främja unga kvinnors frigörelse från begränsande normer. Målgrupp är unga romska kvinnor som i ett mentorskapsprogram får möta kvinnliga förebilder.

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet får 485 000 kronor för att bedriva opinionsbildning och kunskapshöjande aktiviteter kring nedrustningsfrågor och Nato-medlemskap.  Projektet genomförs i Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Maktsalongen (Stockholm, Göteborg, Umeå, Växjö, Malmö) får 657 000 kronor för att stödja kvinnors organisering, för att skapa jämställdhet inom civilsamhället och för att ta fram ett metodmaterial om mentorskap.

Mer om projektstöd till kvinnoorganisationer: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinno-organisationers-projekt

Presskontakt: Lennart Nylund, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum