Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Kvinnoorganisationer får projektstöd

3.12.2015 09:38 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Ett projekt för nyanlända kvinnor med förutsättningar att driva företag tillhör de som får stöd när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) idag har beslutat om bidrag till fem kvinnoorganisationer.

Bidragen syftar till att stödja kvinnors deltagande i den demokratiska processen och i samhällslivet. Vidare ska stödet stimulera möjligheterna för kvinnor att bevaka sina rättigheter och driva sina krav.

Ett trettiotal ansökningar har behandlats, de organisationer som nu beviljas bidrag får dela på drygt 2 miljoner kronor.

Dessa organisationer får projektstöd:

Resurscenter för rysktalande kvinnor, Berus får 404 000 kronor för att stödja nyanlända kvinnor med erfarenhet av eller förutsättningar för att driva företag. Projektet genomförs i Stockholms län.

SweQ med verksamhet i bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping och Uppsala får 228 000 kronor för att öka kvinnors engagemang i hållbarhetsfrågor.

Trajosko Drom i Västra Götaland får 295 000 kronor för att främja unga kvinnors frigörelse från begränsande normer. Målgrupp är unga romska kvinnor som i ett mentorskapsprogram får möta kvinnliga förebilder.

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet får 485 000 kronor för att bedriva opinionsbildning och kunskapshöjande aktiviteter kring nedrustningsfrågor och Nato-medlemskap.  Projektet genomförs i Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund.

Maktsalongen (Stockholm, Göteborg, Umeå, Växjö, Malmö) får 657 000 kronor för att stödja kvinnors organisering, för att skapa jämställdhet inom civilsamhället och för att ta fram ett metodmaterial om mentorskap.

Mer om projektstöd till kvinnoorganisationer: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinno-organisationers-projekt

Presskontakt: Lennart Nylund, 08-566 219 34 lennart.nylund@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum