Her House Foundation

Kvinnor från kvinnojourer prioriteras hos K-Fastigheter

Dela

-Inleder samarbete med stiftelsen Her House för att lyfta boendefrågan i branschen

Bristen på hyresbostäder är ett problem som påverkar kvinnor som bor på landets kvinnojourer när de ska återgå till egen bostad. Socialtjänsten hjälper våldsutsatta kvinnor och barn i en akut situation, men när läget stabiliserat sig är hjälpen inte lika självklar.

Bostadsbristen leder till att kvinnorna i vissa fall blir kvar på jourerna längre än de egentligen behöver, vilket i sin tur kan leda till att de tar upp en plats för någon i akut behov av jourboende. Ett problem som stiftelsen Her House nu vill lyfta och hitta vägar för att motverka.

- Bostadsfrågan är ett problem för kvinnor på sin väg tillbaka till ett normalt liv. Utan tillgång till en trygg och fast bostad är det svårt att starta om, säger Mathilda Lundin från stiftelsen Her House.

Stiftelsen har därför inlett diskussioner med ledande fastighetsbolag och K-Fastigheters grundare Jacob Karlsson gav omgående respons.

- Vi ser att vi kan hjälpa till och då är det självklart för oss att göra det, säger Jacob Karlsson VD för K-Fastigheter.

K-Fastigheter börsnoterades hösten 2019 och förvaltar drygt 1800 hyresbostäder runt om i landet. Från och med nu ska kvinnor som kommer från landets kvinnojourer prioriteras så att de enklare kan få ett nytt hem.

Jacob Karlsson vill också tillsammans med Her House uppmana fler fastighetsbolag att följa efter.

- Vi är glada för att K-fastigheter vill samarbeta med oss för att prioritera utsatta kvinnor i bostadsfrågan och för att de uppmanar fler fastighetsaktörer att göra samma sak. Vi tror att det kan vara en början till lösning på problemet, säger Lovisa Löwenborg från Her House.

Her House vill att frågan om våldsutsatta kvinnors permanentboende ska prioriteras redan hos Socialtjänsten som en del av processen att återgå till ett normalt liv.

- Socialtjänsten har idag inga krav, enligt lag, att hjälpa kvinnor som levt med våld i nära relation till en permanent bostad efter sin tid på skyddat boende. Om det skulle införas med gemensamma krafter är vi övertygade om att fler kvinnor kan starta om fortare, avslutar Mathilda Lundin.

Kontakter

Her House FoundationMathilda Lundin

herhouse.se @herhouse.foundation

+46737678731

K-Fast Holding AB (“K-fastigheter”) Jacob Karlsson

k-fastigheter.se @k_fastigheter

+46738219626

Bilder

Om

Her House Foundation
Her House Foundationhttps://www.herhouse.se/

Her House Foundation är en stiftelse vars ändamål är att främja och stärka kvinnors hälsa genom olika insatser i samhället 

Följ Her House Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.