Skogsstyrelsen

Kvinnor i Stockholm får råd om sin skog i Dalarna och Gävleborg

Dela

I Stockholms län bor många som äger skog i Dalarna och Gävleborg. En hel del är kvinnor. Därför arrangerar Skogsstyrelsen nu för första gången träffar för så kallade utboende kvinnliga skogsägare i Stockholms län. Där de kan få råd om olika metoder som gör skogsbruket mer intressant.

Dalarna är det län i landet som har flest antal skogsägare som bor i Stockholm. Närmare bestämt 3 127 personer. Även Gävleborg tillhör de län i landet som har många skogsägare som bor i Stockholm, närmare bestämt 1 478 personer. Samtidigt är det viktigt att alla skogsägare är engagerade i och aktiva i skötseln av skogen.

–      Skogsträffar enbart för kvinnor har visat sig vara både framgångsrikt och uppskattat. Nu kombinerar vi detta med att fånga upp de som inte bor länet men ändå har behov av att lära sig mer och få en ännu mer effektiv skogsskötsel, säger Karin Byström, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Dalarna.

Under de två planerade träffarna får skogsägarna bland annat lära sig mer om hur skogen kan varieras mer och därmed bättre stå emot skogsskador som stormar och granbarkborrar. Hur har jag koll på min skog när jag inte själv bor på platsen?

Skogsstyrelsens skogskonsulenter som är på plats svarar även på frågor. Träffarna är gratis. Media är välkomna att delta.

 

VAR? F7 Möten och konferens, Fleminggatan 7, Stockholm

NÄR? 1 april, klockan 14:00-16:00 samt 18:00-20:00

Mer information:

Karin Byström, skogskonsulent, 0247-79 20 83, 070-513 96 79, karin.bystrom@skogsstyrelsen.se

Lisa Wik Persson, skogskonsulent, Skogsstyrelsen Gävleborgs distrikt, 026-23 51 08, 072-233 68 00, lisa.wikpersson@skogsstyrelsen.se

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30, 076-785 93 30, peter.jernberg@skogsstyrelsen.se

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

Nytt förslag: Skogsägarnas frivilliga avsättningar av skog ska redovisas tydligare i statistik1.10.2020 10:32:37 CESTPressmeddelande

Många av Sveriges skogsägare avstår frivilligt från skogsbruk på en del av sin skogsmark för att gynna natur- och kulturvärden, så kallade frivilliga avsättningar. Fakta om dessa områden behöver redovisas tydligare i statistiken. Nu föreslår Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket ett nytt system för hur det ska gå till. Bland annat blir det obligatoriskt för hela storskogsbruket att årligen bidra med digital information om sina frivilliga avsättningar, något som flera aktörer redan gör på frivillig väg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum