Skogsstyrelsen

Kvinnor i Stockholm får råd om sin skog i Dalarna och Gävleborg

Dela

I Stockholms län bor många som äger skog i Dalarna och Gävleborg. En hel del är kvinnor. Därför arrangerar Skogsstyrelsen nu för första gången träffar för så kallade utboende kvinnliga skogsägare i Stockholms län. Där de kan få råd om olika metoder som gör skogsbruket mer intressant.

Dalarna är det län i landet som har flest antal skogsägare som bor i Stockholm. Närmare bestämt 3 127 personer. Även Gävleborg tillhör de län i landet som har många skogsägare som bor i Stockholm, närmare bestämt 1 478 personer. Samtidigt är det viktigt att alla skogsägare är engagerade i och aktiva i skötseln av skogen.

–      Skogsträffar enbart för kvinnor har visat sig vara både framgångsrikt och uppskattat. Nu kombinerar vi detta med att fånga upp de som inte bor länet men ändå har behov av att lära sig mer och få en ännu mer effektiv skogsskötsel, säger Karin Byström, skogskonsulent på Skogsstyrelsen i Dalarna.

Under de två planerade träffarna får skogsägarna bland annat lära sig mer om hur skogen kan varieras mer och därmed bättre stå emot skogsskador som stormar och granbarkborrar. Hur har jag koll på min skog när jag inte själv bor på platsen?

Skogsstyrelsens skogskonsulenter som är på plats svarar även på frågor. Träffarna är gratis. Media är välkomna att delta.

 

VAR? F7 Möten och konferens, Fleminggatan 7, Stockholm

NÄR? 1 april, klockan 14:00-16:00 samt 18:00-20:00

Mer information:

Karin Byström, skogskonsulent, 0247-79 20 83, 070-513 96 79, karin.bystrom@skogsstyrelsen.se

Lisa Wik Persson, skogskonsulent, Skogsstyrelsen Gävleborgs distrikt, 026-23 51 08, 072-233 68 00, lisa.wikpersson@skogsstyrelsen.se

Peter Jernberg, pressansvarig, Skogsstyrelsen, 036-35 93 30, 076-785 93 30, peter.jernberg@skogsstyrelsen.se

Länkar

Om

Skogsstyrelsen
Skogsstyrelsen
Vallgatan 8
55183 Jönköping

036-35 93 00http://www.skogsstyrelsen.se

Skogsstyrelsen – en lokalt förankrad myndighet med uppdragsverksamhet

Skogsstyrelsen är en myndighet för frågor som rör skog. Vi finns över hela landet med huvudkontor i Jönköping. Vår uppgift är att verka för att skogen sköts så att de skogspolitiska mål som beslutats av riksdagen kan nås. Målen för produktion och miljöhänsyn är jämställda. Den lokala förankringen är viktig för oss. Vår vision är ”Skog till nytta för alla”.

Följ Skogsstyrelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Skogsstyrelsen

Skogsskadorna ökade 2018 - granbarkborren skadade mer än bränderna17.4.2019 10:16:48 CESTPressmeddelande

Skadorna på skogen ökade kraftigt under 2018. Torka och värme är orsaken till skogsbränder, omfattande angrepp av granbarkborre och nyplanterad skog som torkade bort. Granbarkborren orsakade totalt sett betydligt större skador än bränderna. Samtidigt är multiskadad skog, ett växande problem i norr. Det visar Skogsstyrelsens sammanställning över skogsskadorna under förra året.

Kulor av aska ska öka återföring av näring till svenska skogar11.4.2019 11:30:00 CESTPressmeddelande

I dag presenterades en ny produkt, teknik och logistik som ska ge en skjuts näringsåterföringen till skogen i takt med att efterfrågan på biobränsle ökar. Bara omkring en fjärdedel återförs i dag som aska. Därmed riskerar skogen att dräneras på viktiga näringsämnen. I ett unikt pilotprojekt, har askan gjorts till små kulor, granuler, som ska öka askåterföringen i svenska skogar.

Unik Sverigesatsning visas upp - ska ge biobränslet en miljöskjuts framåt5.4.2019 10:48:05 CESTPressmeddelande

Biobränsle är en viktig del i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Men att rensa skogen på grenar och trädtoppar kan bli ett miljöproblem. Fram till nu. I Stockholm 11 april demonstreras en teknik unik för Sverige som innefattar en ny produkt och nya transportlösningar som visas på plats med bland annat helikopter. Pilotsatsningen kan ge biobränslet en rejäl miljöskjuts framåt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum