Svenska kyrkan / Härnösands stift

Kyrkkaffe i biskopsgården på söndag

Dela

Söndag 14 april, på palmsöndagen, är det biskop Eva Nordung Byström som predikar vid gudstjänsten i Härnösands domkyrka. Efteråt bjuder hon gudstjänstbesökarna till biskopsgården på kyrkkaffe.

Biskopsgården i Härnösand. Foto:Lena Vik
Biskopsgården i Härnösand. Foto:Lena Vik

Det är tradition i Härnösands stift att biskopen håller i en av påsktidens söndagsgudstjänster i domkyrkan. Och efter gudstjänsten bjuder biskopen alla gudstjänstbesökare på kaffe i biskopsgården.
– Jag tycker det är trevligt att öppna vår fina biskopsgård för allmänheten. Palmsöndagen är en lämplig dag för det, eftersom vi då avslutar årets fasteinsamling i Svenska kyrkan. Det ger oss möjligheten att i dubbel bemärkelse mötas för en god sak, säger Eva Nordung Byström.

I samband med kaffet görs en insamling till Svenska kyrkans internationella arbete och fastekampanjen Samma himmel – samma rättigheter, för varje människas lika värde och makt över sitt eget liv. 

Kontakter

Bilder

Biskopsgården i Härnösand. Foto:Lena Vik
Biskopsgården i Härnösand. Foto:Lena Vik
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum