Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Kyrkloppet 2018 - Anmälan öppen!

Dela

3 september kl 18 går startskottet för det unika välgörenhetsloppet för andra gången. Banan snitslar sig genom flertalet kyrkor och intäkterna går till Västerås Stadsmissions arbete. Följ med och spring med hjärtat! 

OM LOPPET

Kyrkloppet är ett välgörenhetslopp som sker i samarbete mellan Svenska kyrkan Västerås, Västerås stadsmission och Västerås friidrottsklubb. Loppet består av två distanser varav det längre (10 km) löper genom tre kyrkor - Gideonsbergskyrkan, Tomaskyrkan och Viksängskyrkan - med målgång i Västerås domkyrka. Deltagarna bjuds på en unik upplevelse och kanske en och annan överraskning? 
Det kortare (5 km) startar i Viksängskyrkan med målgång i Västerås domkyrka. Startskottet för båda distanserna går kl 18.

Följ Kyrkloppet 2018 på Facebook för de senaste uppdateringarna, pepp och mer info!
Mer info och anmälan: Svenska kyrkan Västerås hemsida

Anmälningsavgift
Vuxen 200 kr, barn/ungdom upp till 18 år gratis. 150 kr av deltagaravgiften går direkt till Västerås stadsmissions verksamhet.

Distanser
Kyrkloppet har två distanser, 10 km och 5 km. Starten är kl 18 för båda loppen. Det långa loppet startar vid Gideonsbergskyrkan och går till och genom Tomaskyrkan och Viksängskyrkan med mål i domkyrkan. För denna distans gäller enbart löpning, undantaget i kyrkorna, där det är gåzon.

Det kortare loppet startar vid Viksängskyrkan och går i mål i domkyrkan. På denna distans kan du välja att löpa eller promenera.

Presskontakt: 
Magdalena Sjöholm
magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se
021-40 45 10

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum