Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Kyrkloppet 2018 - Anmälan öppen!

Dela

3 september kl 18 går startskottet för det unika välgörenhetsloppet för andra gången. Banan snitslar sig genom flertalet kyrkor och intäkterna går till Västerås Stadsmissions arbete. Följ med och spring med hjärtat! 

OM LOPPET

Kyrkloppet är ett välgörenhetslopp som sker i samarbete mellan Svenska kyrkan Västerås, Västerås stadsmission och Västerås friidrottsklubb. Loppet består av två distanser varav det längre (10 km) löper genom tre kyrkor - Gideonsbergskyrkan, Tomaskyrkan och Viksängskyrkan - med målgång i Västerås domkyrka. Deltagarna bjuds på en unik upplevelse och kanske en och annan överraskning? 
Det kortare (5 km) startar i Viksängskyrkan med målgång i Västerås domkyrka. Startskottet för båda distanserna går kl 18.

Följ Kyrkloppet 2018 på Facebook för de senaste uppdateringarna, pepp och mer info!
Mer info och anmälan: Svenska kyrkan Västerås hemsida

Anmälningsavgift
Vuxen 200 kr, barn/ungdom upp till 18 år gratis. 150 kr av deltagaravgiften går direkt till Västerås stadsmissions verksamhet.

Distanser
Kyrkloppet har två distanser, 10 km och 5 km. Starten är kl 18 för båda loppen. Det långa loppet startar vid Gideonsbergskyrkan och går till och genom Tomaskyrkan och Viksängskyrkan med mål i domkyrkan. För denna distans gäller enbart löpning, undantaget i kyrkorna, där det är gåzon.

Det kortare loppet startar vid Viksängskyrkan och går i mål i domkyrkan. På denna distans kan du välja att löpa eller promenera.

Presskontakt: 
Magdalena Sjöholm
magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se
021-40 45 10

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan Västerås byter plattform för pressmeddelanden29.11.2018 11:54Pressmeddelande

Nu byter Svenska kyrkan Västerås/Västerås pastorat presstjänst och från Mynewsdesk till TT. Både nya och tidigare pressmeddelanden går från och med nu att hitta hos vår nya leverantör. För att registrera dig som följare i den nya plattformen, se: https://via.tt.se/abonnera Pressmeddelanden från Svenska kyrkan Västerås berör stora som små händelser inom områden som religion, kultur och socialt arbete.

Braskväll - Om psykisk ohälsa hos äldre29.10.2018 08:32Pressmeddelande

Onsdag den 31 oktober kl 18 tänds brasan i Martasalen, Tomasgården. Det blir en samtalskväll om psykisk ohälsa hos seniorer. Fyra gäster från olika föreningar kommer att vara på plats för att prata om psykisk ohälsa och var hjälp finns att få. De representerade föreningar är: ReagerA, (h)järnkoll, NSPH och föreningen Balans. Under kvällen kommer Anders Caringer och Bo Senter att underhålla med tänkvärd musik. Kvällens värd är präst Gunnar Kärrbom. Även diakon Sofie Möllberg kommer att finnas på plats. Fri entré! Martasalen öppnas från kl 17.30 och det finns fika att köpa (30 kr för kaffe och smörgås). För mer information, kontakta: Gunnar Kärrbom, 021-40 41 25, e-post Gunnar.Karrbom@svenskakyrkan.se. Adress: Tomasgården, Cedergatan 1, 723 41 Västerås.

Eric Ericson 100 år22.10.2018 09:17Pressmeddelande

Exakt på 100-årsdagen av Eric Ericsons födelse ger två av hans världsberömda körensembler, Radiokören och Eric Ericsons kammarkör, en hyllningskonsert till körnestorn i Västerås domkyrka. Eric Ericson är en av få svenska musikprofiler som med självklar rätt bar epitetet ”levande legend”. Han var verksam som dirigent i de stora sammanhangen i över 60 år, och kom med sitt konstnärskap att prägla generationer av dirigenter och sångare. 1945 startade han Kammarkören, och som kormästare vid Sveriges Radio i över tre decennier gjorde han Radiokören till en världsledande ensemble. Samma världsrykte nådde han med anrika Orphei Drängar i Uppsala. Sin egen kammarkör vårdade han hela tiden ömt, och efter pensionering 1983 tog kören hans namn - Eric Ericsons Kammarkör. Under sin långa gärning som professor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm formade han årskull efter årskull av dirigenter som i sin tur startade egna kammarkörer runt om i Sverige och över hela världen. Hans inte

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum