Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Kyrkloppet 2019 - anmälan öppen!

Dela

Har du hört om loppet som löper genom kyrkor? Och som samtidigt bjuder på överraskningar och bidrar till välgörenhet? - 3 september kl 18 är det dags igen att snöra på sig löparskorna, men redan nu öppnar anmälan till Kyrkloppet, berättar Magdalena Sjöholm, präst och projektledare för arrangemanget.

3 september kl 18 går startskottet för det unika välgörenhetsloppet. Banan snitslar sig genom flertalet kyrkor och intäkterna går till Västerås Stadsmissions arbete. Följ med och spring med hjärtat!

Kyrkloppet är ett välgörenhetslopp som sker i samarbete mellan Svenska kyrkan Västerås, Västerås stadsmission och Västerås friidrottsklubb. Loppet består av två distanser varav det längre (14 km) löper genom fyra kyrkor - start vid Västerås domkyrka och vidare genom Gideonsbergskyrkan, Tomaskyrkan och Viksängskyrkan - med målgång i Västerås domkyrka. Det kortare (5 km) startar i Viksängskyrkan med målgång i Västerås domkyrka. Startskottet för båda distanserna går kl 18.

- Vi är jätteglada att kunna presentera några barnvänliga nyheter i år, berättar Magdalena. Kyrkloppet mini för barn i åldrarna 2-6 år, med en bana som löper runt domkyrkan, startar strax innan Kyrkloppet. Alla deltagare får pris och det kommer även pågå fler barnaktiviteter på området. I år erbjuder vi även barnpassning som tillval vid anmälan till Kyrkloppet. Vi tror och hoppas det ska kunna möjliggöra för fler att delta. Som grädde på moset erbjuds alla deltagare rabatt på Café Malins specialmeny för kvällen, barnen äter gratis.


ANMÄLAN
Avgiften för vuxen är 200 kr, barn/ungdom upp till 18 år gratis. Hela deltagaravgiften går direkt till Västerås Stadsmissions verksamhet. 

Anmäl dig här!


DISTANSER
Kyrkloppet har två distanser, 14 km och 5 km. Startskottet går kl 18 för båda loppen. Det långa loppet startar vid Västerås domkyrka och går till och genom Gideonsbergskyrkan, Tomaskyrkan och Viksängskyrkan med mål i domkyrkan. För denna distans gäller enbart löpning, undantaget i kyrkorna, där det är gåzon.
Det kortare loppet startar vid Viksängskyrkan och går i mål i domkyrkan. På denna distans kan du välja att löpa eller promenera. Du som deltar bör vara på plats senast kl 17.30

ÖVRIGT:
Sista anmälningsdag 26 augusti. Loppet är anpassat även för barnvagnar och rullstolar. Dock förekommer en del trottoarkanter, en kortare grusväg och små trösklar.
Mer om loppet hittar du här.

Nyckelord

Kontakter

Magdalena Sjöholm
021-40 45 10
magdalena.sjoholm@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum