Strängnäs stift

Kyrkoherde välkomnas till Örebro pastorat

Dela

På söndag, den 27 mars, välkomnas Anders Lennartsson som kyrkoherde till Örebro pastorat.

Biskop Johan Dalman celebrerar och Anders Lennartsson predikar. I högmässan medverkar även kontraktsprostarna i Närke samt flera anställda, ideella och förtroendevalda. Gudstjänsten sänds även live via pastoratets Youtube-kanal.

Efter högmässan bjuds på mingel, mat och musik i kyrkparken.

Tid: Söndag den 27 mars, kl. 11:00.
Plats: S:t Nicolai kyrka.

– Jag brinner för att kyrkan ska vara samhällsengagerad, angelägen och inriktad på samarbete. Vi blir helt enkelt bättre tillsammans med andra. Utåt för att vi kan uträtta mer ihop med andra och inåt för att vi blir starkare och mindre sårbara om vi i pastoratet hjälps åt, säger Anders Lennartsson.

Anders Lennartsson, 60 år, prästvigdes för Strängnäs stift 1986. Han har varit vikarierande kyrkoherde för pastoratet sedan 18 januari 2021. Den 1 maj 2021 blev han tillförordnad kyrkoherde. Dessförinnan har han arbetat tio år i Nikolai församling i Örebro, varav sju år som församlingsherde, samt 15 år i Glanshammars församling, varav nio som kyrkoherde.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum