Strängnäs stift

Kyrkoherdemottagning i Södertälje pastorat

Dela

På söndag, den 27 januari, inbjuds till högmässa för att fira att Södertälje pastorat bildats. Samtidigt välkomnas Ralph Sjöholm som ny kyrkoherde i Södertälje pastorat.

Enhörna församling, Södertälje och Östertälje församlingar utgör tillsammans Södertälje pastorat sedan den 1 januari 2019.

I pastoratsfirandet och mottagningsmässan för kyrkoherden medverkar biskop Johan Dalman och pastoratets präster, diakoner och musiker. Körsång av Alla Helgons kyrkokör och Hagabergs lovsångskör.

Efter högmässa inbjuds till kyrkkaffe i S:t Ragnhildsgården.

 

Tid: Söndag den 27 januari, kl 11.00
Plats: S:t Ragnhilds kyrka

Välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum