Strängnäs stift

Kyrkoherden i Frustuna församling välkomnas

Dela
På söndag, den 11 september, välkomnas Anders Ekhem, kyrkoherde i Frustuna församling.
Foto: Johannes Söderberg/SVT
Foto: Johannes Söderberg/SVT

 

Biskop Johan celebrerar och kyrkoherde Anders Ekhem predikar. Det blir sång av församlingens barn och unga, Frustuna-kören och Folk-kören. Medverkar gör även kontraktsprost Christofer Lundgren och komminister Johanna Scherp.

Tid: Söndagen den 11 september, kl. 11:00.
Plats: Frustuna kyrka.

Efter gudstjänsten inbjuder kyrkorådet till fest i kyrkan samt trädgårdsmingel och samvaro med stålunch och fika.
 
Anders Ekhem, 61 år, vigdes till präst för Strängnäs stift 1989 där han under tio års tid tjänstgjorde som präst i Eskilstuna och sedan som biskopens adjunkt. Han kom till Frustuna 2021 som tillförordnad kyrkoherde för att stötta församlingen och började sin tjänst som ordinarie kyrkoherde i april i år.
 
- Det är roligt att återvända till Strängnäs stift och denna gång Gnesta. Frustuna kyrka ligger vackert ute på udden väl synlig över sjön från tätorten. Frustuna kyrka är centrum för församlingens liv och arbete men också ett hjärta - för hela Gnesta - vars pulsslag mött människor i vardag och helg, liv och död närmare tusen år. Jag hoppas att kunna bidra till ett fortsatt gott, fördjupat och autentiskt församlingsliv där kyrka och samhälle möts i angelägna samtal och gemensamt ansvar för ett gott och levande liv i och med Gnesta, säger Anders Ekhem.
 
Anders Ekhem har även undervisat blivande präster i Uppsala och bland annat varit kyrkoherde i Farsta och i Malmö pastorat, som är Sveriges största.
 
 
För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johannes Söderberg/SVT
Foto: Johannes Söderberg/SVT
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum