Strängnäs stift

Kyrkoherden i Trosa församling välkomnas

Dela

På tisdag, den 26 april, välkomnas Ulf Engström som kyrkoherde i Trosa församling.

Foto: Isabelle Schröder
Foto: Isabelle Schröder

Biskop Johan celebrerar, Ulf Engström predikar och kyrkokören Vox Spiritus och Juniorkören sjunger. I högmässan medverkar även kontraktsprost Åsa Lindgren, komministrarna Stefan Borgius och Natalia Araya, organisten Thomas Ahrén du Quercy samt kantor Sofia Hultman.

Efter mottagningsgudstjänsten blir det enklare förtäring i Trosa församlingshem. Anmälan görs till: mats.ytterborg@svenskakyrkan.se eller på lista i Trosa stads kyrka eller Vagnhärad kyrka. 

Tid: Tisdagen 26 april, kl. 18:30.
Plats: Trosa stads kyrka.

Ulf Engström, 59 år, prästvigdes för Uppsala stift 1993. Han började som komminister i Trosa församling juli 2021 och tillträdde som kyrkoherde den 23 november 2021.

– Jag bor i Trosa och kommer att göra vad jag kan för att vara delaktig i samhället, jag gillar att möta människor på samhället och vill veta vad som rör sig i församlingsbornas hjärta, säger Ulf Engström.

Mottot för framtiden hämtar han från Uppenbarelseboken 21:5. 

– "Se jag gör allting nytt". Det är vårt utgångpunkt, vi arbetar målmedvetet för att församlingen ska omfamna samtiden i församlingsbornas tjänst. Med Jesus i Centrum. Det är vårt uppdrag.

Ulf Engström kommer senast från Alunda församling i Uppsala stift där han var komminister och vikarierande kyrkoherde.

Bredvid prästuppdraget har Ulf Engström även gått en rektorsutbildning och varit med och byggt upp skolkoncernen Raoul Wallenbergskolan.

För mer information:
Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Isabelle Schröder
Foto: Isabelle Schröder
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum