Luleå stift, Svenska kyrkan

Kyrkomusiker samlas i Luleå

Dela

Den 29–31 maj samlas ett 50-tal kyrkomusiker från Norrbotten och Västerbotten i Luleå. Dagarna bjuder på inspiration och körövning som resulterar i en konsert i Luleå domkyrka den 30 maj.

Kyrkomusiker i Luleå stift, från Hörnefors i söder till Kiruna i norr, kommer till Luleå för att inspireras och utbyta erfarenheter med varandra under det årliga arrangemanget Musikerforum.
  – För kyrkomusiker liksom andra yrkesgrupper som inte har så många kollegor på nära håll, så känns det viktigt att få mötas ibland. Både för att få fortbildning i olika ämnen, få musicera tillsammans, nätverka och känna att man har kollegor, säger Carolina Söderberg, stiftsmusiker på Luleå stift.

Digitalt övningsverktyg och musikal om Luther

Under dagarna får deltagarna bland annat få lära sig mer om ett digitalt övningsverktyg för körsångare. De kommer också presenteras för den nyskrivna musikalen Luthers ungar av Karin Runow, kyrkomusiker i Sollentuna.
  – Jag ser mest fram emot alla möten, att få sjunga konserten tillsammans och få ta del av olika seminarier, säger Carolina Söderberg.

Konsert: Romans Svenska mässan

Med anledning av Reformationsåret 2017 kommer kyrkomusikerna framföra Svenska mässan av J. H. Roman under ledning av Christiane Rödder Steiner tillsammans med solister och orkester från Luleå och Piteå. 
  – Musiken av Johan Helmich Roman är mycket vacker barockmusik. Det är en "missa brevis" vilket betyder "liten mässa" där inte alla satser från den fullständiga mässan ingår.
  Roman var den första som började översätta från latin till svenska för att alla skulle förstå vad som sjöngs. Han kallas därför "den svenska kyrkomusikens fader".
  Konserten äger rum i Luleå domkyrka den 30 maj klockan 19.00. Välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum