Huddinge kommun - politik

L: Satsa på spetsutbildning

Dela

Huddinge ska ha Sveriges bästa skolor. I Sveriges bästa skolor ska alla kunna nå sin fulla potential, ingen ska hållas tillbaka.

Bo Källström (L) kommunalråd.
Bo Källström (L) kommunalråd.

Det gäller även särskilt begåvade barn som har hög prestationsförmåga. På samma sätt som det för idrottstalanger och musikbegåvningar finns speciella klasser och till och med skolor så borde även de med exempelvis matematikbegåvning få samma förutsättningar att utveckla sin talang.

Därför vill Liberalerna Huddinge att kommunen ser över möjligheterna att inrätta spetsutbildning.

I spetsutbildningen kommer eleverna att befinna sig i ett sammanhang där de utmanas och inspireras av skickliga lärare och inspirerande klasskamrater. Att kunna erbjuda en spetsutbildning inom exempelvis naturorienterande ämnen är bra för Huddinge, bra för Sverige, men framför allt bra för de elever som ges möjlighet bli sitt bästa jag.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L) kommunalråd.
Bo Källström (L) kommunalråd.
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum