L: Skapa en skulpturpark vid Fullersta Gård

Dela

Fullersta Gård är kommunens konstcentrum men hela området borde utvecklas till ett kulturkluster med andra kulturella inslag.

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.

I dag erbjuds uppmärksammade utställningar av nutidens största konstnärer i Fullersta Gårds huvudbyggnad. I ett av annexen bedriver Huddinge Konstnärsklubb sin verksamhet och i det andra annexet bedrivs den populära konstpedagogiken för kommunens unga.

Gårdsparken ska renoveras och Huddingeliberalerna anser att vi i samband med renoveringen ska ta ett helhetsgrepp för hela området inklusive parkens östra del och Fullersta bio.

I dag råder det brist på scener både för repetition och föreställningar i Huddinge. Därför måste Fullersta bio skyndsamt renoveras och bereda plats för scenkonst i den gamla biografsalongen.

Huddingeliberalerna vill att den parkyta som vetter mot Huddingevägen också får ett konstnärligt lyft och som tillsammans med övriga inslag i gör området till ett tvärkulturellt kluster.

Därför vill Huddingeliberalerna se en skulpturpark på gräsytan framför Fullersta Gård som bidrar till ett ännu starkare kulturellt kluster.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Bo Källström (L), kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum