Spring Wine & Spirits AB

La Marca Prosecco - Tidlös elegans när USA:s mest sålda premiumprosecco lanseras i Sverige

Dela

Med sin eleganta utstrålning och friska smak har La Marca Prosecco Blue Label bland annat tagit USA med storm och vuxit till att bli landets mest sålda premiumprosecco. Nu har svenskarna chansen att få reda på varför. Den första mars 2017 sker lanseringen i beställningssortimentet på Systembolaget.

La Marca Prosecco
La Marca Prosecco

Efter succé i USA är det den första mars dags för svenska bubbelälskare att få ta del av La Marca Prosecco Blue Label. Med sin tidlösa eleganta framtoning adderar vinet en extra touch av finess. De blommiga dofterna och den friska, fruktiga smaken gör att denna Prosecco passar för stunderna som ska firas, till afternoon tea, cup cakes eller bara ha vännerna över på middag.

Om vinet
Producenten har i mer än 40 år värnat om traditionen i området. Samtidigt som de har investerat i modern teknik för att kunna leverera en premiumprosecco som håller i kvalitén. Vinet är döpt efter hjärtat av Proseccoregionen, La Marca Trevigiana, i norra Italien. Druvorna plockades i september från flera mindre vingårdar. Premiumläget på kullarna där Gleradruvorna växer ger ett lättare och fruktigt mousserande vin.

Doft och smak
Det lätt guldaktiga vinet doftar fräscht av citrus med antydan till honung och blommor. Smaken är ren och fräsch där du känner toner av honung, melon, päron och citrus.

Fakta: La Marca Prosecco Blue Label
Ursprung: Italien, DOC Veneto | Producent: La Marca| Druvor: Glera 100% | Alkoholhalt: 11% vol | Art.nr: 77313 | Pris: 99 kr flaska 75 cl | Distribution: Lanseras den 1 mars i Systembolagets beställningssortiment


Källa mest sålda premiumprosecco: ©IRI, 52 Weeks Ending 02-12-17, Total U.S. Multi-Outlet, Top Prosecco Sparkling Wines by UPC, Volume Sales, Dollar Sales

Nyckelord

Kontakter

Bilder

La Marca Prosecco
La Marca Prosecco
Ladda ned bild

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00Nyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum