AF Gruppen Sverige

LAB bygger nya Holen Skola i Bergen

Dela

LAB Entreprenør, ett företag i AF Gruppen, har vunnit pris- och designtävlingen och undertecknat avtal om nya Holen skola i Laksevåg på uppdrag av Bergen kommun i Norge.

Illustrasjon: HUS arkitekter/Arkitektgruppen CUBUS/Brick Visual
Illustrasjon: HUS arkitekter/Arkitektgruppen CUBUS/Brick Visual

Projektet omfattar grund- och gymnasieskola för 650 elever med idrottshall och utomhusområde. Dagens två skolbyggnader kommer att ersättas av en samlad och tillgänglig skola med bra förbindelser ute och inne. Den totala ytan är ca 9.250 m2 BTA.

Projektet har höga miljöambitioner. Nya Holen skola ska bland annat byggas som en nära-noll-energi-byggnad (nNEB), certifieras som BREEAM-NOR Excellent och utföras med en fossilfri byggarbetsplats.

LAB:s anbud bedömdes vara det bästa både sett till kriteriet ”kvalitet – projektkvalitet” och till kriteriet ”förståelse för uppdraget och genomförandeplan”.

Kontraktet har ett värde på cirka 303 MNOK exkl. moms och arbetet ska genomföras under perioden Q1 2019 till Q2 2021.Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: HUS arkitekter/Arkitektgruppen CUBUS/Brick Visual
Illustrasjon: HUS arkitekter/Arkitektgruppen CUBUS/Brick Visual
Ladda ned bild

Länkar

Om

AF Gruppen Sverige
AF Gruppen Sverige
Vasagatan 45
411 37 Göteborg

031-762 40 00http://www.afgruppen.se

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, Kanonaden Entreprenad, HMB och Pålplintar. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4 200 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

www.afgruppen.se

 

Följ AF Gruppen Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AF Gruppen Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum