Svenska Curlingförbundet

Lag Edin missar slutspel vid SM i Härnösand

Dela

Grundserien är avslutad för herrlagen och nu väntar slutspelet som inleds på lördag kväll med kvartsfinaler. För de olympiska mästarna i lag Edin tog SM slut efter förlust mot klubbkompisarna i lag Magnusson.

Fem matcher, två vinster och tre förluster. Det blev facit för lag Edin vid årets SM

– Det var ett viktigt genrep inför VM men helt klart att vi inte hunnit ladda om efter OS. Och samtidigt mötte vi hungriga lag som spelade fantastiskt bra, säger Niklas Edin.

För de åtta lagen i slutspelet öppnar sig möjligheter när storfavoriten är ute. I potten finns en landslagsplats för SM-vinnarna. 

Kvartsfinaler lördag 19:00

Sollefteå CK, Nyman - Karlstads CK, Magnusson
Falu CC - CK Silverstenen, Eriksson
Amatörföreningen, Westerberg. - CK Granit
Umeå CK, Nygren - Mjölby AI, Landelius

Vid SM damer spelas den sista grundseriematchen under kvällen och där väntar slutspel med semifinal och final imorgon söndag.

Livestreaming från SM 2022
https://www.youtube.com/channel/UCiaxi_e-BsDi_4s5zGL7fwg

Liveresultat SM 2022  
https://www.curling.se/tavla/sm-tavlingar/SMDamerochHerrar2022/Liveresultat/

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum