Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om artist - uppdaterad

Dela

En artist har anhållits i Stockholm på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Samtidigt anhölls även tre andra personer, varav två är misstänkta för grov misshandel och en för misshandel av normalgraden.

Anhållandena skedde cirka klockan 01 onsdag den 3 juli. Senast klockan 12 lördag den 6 juli ska åklagare besluta om personerna ska begäras häktade eller inte.

Utredningen är inne i ett inledande skede och någon information om bevisläget eller utredningsåtgärder kan för närvarande inte ges. När mer information finns kommer den att lämnas i ett pressmeddelande.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 9283-19.

Försvarare för artisten: Henrik Olsson Lilja.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum