Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om brand i Västerås

Dela

Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet där en man i tisdags misstänks ha tänt eld på en brandfarlig vätska i en myndighetslokal i Västerås.

Tisdag den 9 augusti kom en man in på Statens servicecenter i Västerås. Han antände där en brandfarlig vätska och blev själv skadad.

– Mannen fördes till sjukhus och han har ännu inte kunnat förhöras. Det finns därför inte mycket information att lämna. Förhör med mannen planeras så snart det är möjligt, men det går inte att bedöma när det kan ske. Nu genomförs flera utredningsåtgärder, bland annat förhör med vittnen och tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Frieda Gummesson som leder utredningen.

När ny information finns kommer den att publiceras i ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum