Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om mord i Växjö

Dela

Totalt är sju personer anhållna efter skottlossningen som skedde i Växjö natten mellan fredag och lördag.

Två personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. De övriga fem är anhållna skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Samtliga anhållna är män i åldern 17-21 år.
 
– Ett omfattande utredningsarbete pågår. Under dagen kommer de misstänkta att förhöras tillsammans med försvarare. Jag kommer därefter ta ställning till om anhållandena ska kvarstå och under måndagen kommer jag sedan ta ställning till om några ska begäras häktade, säger kammaråklagare Emma Berge, som leder förundersökningen.

Senast tisdag klockan 12 måste åklagaren besluta om de misstänkta ska begäras häktade.

Utredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede och det råder förundersökningssekretess.

Åklagaren är inte tillgänglig för media. När mer information finns att kommunicera kommer det ske via ett nytt pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum