Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om mord m.m. i Lundby, Göteborg

Dela

Utredningen fortsätter, men kommer inte att vara klar när häktningstiden går ut. Åklagaren är tillgänglig först efter kommande omhäktningsförhandlingar.

Den 3 augusti häktades fyra personer av Göteborgs tingsrätt, varav två misstänkta för mord och försök till mord. Två personer häktades för grovt skyddande av brottsling och en av dessa även för grovt olaga hot. Häktningstiden går ut den 17 augusti.

– Det är en omfattande utredning och vi kommer inte att vara klara den 17 augusti. Jag kommer därför att begära åtalsförlängning den dagen, säger kammaråklagare Hediye Kurt som leder förundersökningen.

Åklagaren är tillgänglig för media först efter omhäktningsförhandlingarna.

Tingsrättens målnummer: B 11861-22.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum