Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om mord och grov mordbrand

Dela

Häktningen av den 16-årige pojke som misstänks för mord och grov mordbrand i Nässjö kommun har hävts och pojken är nu omhändertagen av socialtjänsten. Misstankarna mot honom kvarstår.

- Häktningen hävdes då jag bedömer att han inte kan påverka utredningen i någon större utsträckning, säger kammaråklagare Heléne Thomasson. Han har gjort vissa medgivanden i förhör och lämnat en berättelse om vad som hänt under den aktuella eftermiddagen och kvällen.

16-åringen har även medgivit att det var han som startade branden inne i bostaden.

- Vi har ännu inte någon identifiering av kroppen som påträffades i bostaden och vi vet inte när den analysen är klar eller när vi kan få ett slutligt dödsfallsutlåtande.

Misstankarna om mord och grov mordbrand mot de två andra tonåringarna som tidigare suttit anhållna är nu nedlagda. Dock kvarstår misstanke om ofredande.

Åklagaren är inte tillgänglig för ytterligare kommentarer i ärendet.

Målnummer i Eksjö tingsrätt: B 239–21


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum