Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i ärende om trafikolycka vid Markaryd

Dela

Med anledning av den uppmärksammade trafikolyckan på E4 vid Markaryd i går lämnar åklagaren en kort lägesrapport.

Under gårdagen inträffade en kollision mellan två fordon, varav det ena ska ha framförts av en polis. Med anledning av olyckan inledde polisen en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Chefsåklagare Kajsa Sundgren har övertagit förundersökningen i den delen som avser anställda inom polisen. Syftet är att utreda om någon polis kan ha begått brott i samband med olyckan. Frågan om olyckan kan ha orsakats av någon annan utreds inom Polismyndigheten.

På grund av hög arbetsbelastning har åklagaren ingen möjlighet att svara på frågor för närvarande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum