Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i mordärende i Malmö

Dela

Åklagaren lämnar en kort lägesrapport om ärendet där en 15-åring sköts till döds i Malmö i helgen.

Polisen är intresserad av iakttagelser av två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel. En av gärningsmännen har haft ljus klädsel och den andre mörk. I anslutning till mordet har männen varit maskerade och färdats Sofielundsvägen, Claesgatan och Ystadsgatan i riktning mot Nobelvägen. En av cyklarna har hittats, den andra saknas fortfarande.

– Utredningen är fortfarande inne i ett tidigt skede. Med anledning av det kan vi inte lämna några ytterligare detaljer kring utredningsläget. För närvarande behöver vi helt koncentrera oss på utredningen, säger kammaråklagare Magdalena Tesfai som är förundersökningsledare.

När mer information kan lämnas kommer det att ske i ett pressmeddelande.

Den som har tips till polisen kan ringa 114 14.

 

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum