Åklagarmyndigheten

Lägesrapport i Örebroärende

Dela

Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i det ärende där en person, som nyligen dömts av hovrätten för mord, hittades död i Örebrotrakten.

En man hittades fredag den 28 maj avliden under sådana omständigheter att det kunde misstänkas att någon tagit hans liv. En person anhölls som skäligen misstänkt för mord under den tidiga kvällen. Efter inledande utredningsåtgärder och förhör med den som anhållits, bedömdes att misstanken avsevärt försvagats och anhållandet hävdes senare under kvällen.

– Förundersökningen pågår fortfarande med undersökningar, kontroll av uppgifter och analyser, säger kammaråklagare Anna Maria Larsson.

Åklagaren kan för närvarande inte lämna ytterligare information. När mer information finns att ge kommer det att presenteras i ett nytt pressmeddelande.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 9102-21.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum