Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om ärende i Sollefteå

Dela

En kvinna har häktats av Ångermanlands tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord i Sollefteå den 31 december. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

Den 1 januari anhölls tre personer, varav en kvinna misstänkt för mord, en man misstänkt för medhjälp till mord och en man misstänkt för skyddande av brottsling. Samtliga är i 50-årsåldern.

Kvinnan har nu häktats. Häktningsförhandlingar för männen äger rum i Ångermanlands tingsrätt i dag den 4 januari klockan 13 och 13.45.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM 93-21.

Kontakt

Kammaråklagare Catharina Kjelsson, 010-562 64 23. Tillgänglig i dag den 4 januari från kl. 15.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum