Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om försök till mord på barn i Umeå

Dela

I ärendet där en mamma misstänks för försök till mord på sin son lämnar åklagaren en kort lägesrapport.

En kvinna i 30-årsåldern häktades den 23 mars av Umeå tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på sin son. Händelsen ägde rum den 20 mars.

Pojken, som är under tio år, har vårdats för sina skador på sjukhus men mår nu bättre och har fått lämna sjukhuset. Han förhördes under onsdagen av särskilda barnförhörsledare.

– Jag kan bekräfta att det finns ett vittne, en pojke i samma ålder som också fanns i bostaden under händelsen. Han är hörd tidigt under förundersökningen, men kommer att höras kompletterande igen, säger kammaråklagare Linnea Hedström som är förundersökningsledare.

Pojkens skador uppkom av ett vasst tillhygge som användes mot hans hals, men åklagare och polis kan inte gå in på vilken typ av tillhygge det är fråga om.

Målnummer i Umeå tingsrätt:  B842-22.

Kontakt

Kammaråklagare Linnea Hedström, 010-562 59 15, är anträffbar på fredag den 1 april kl. 11–11.45.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum