Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om misstänkt människorov i Tollarp

Dela

Utredningen är inne i ett tidigt och känsligt läge och åklagaren kan därför inte ge några detaljer kring förundersökningen.

En ung kvinna försvann från Tollarp den 22 november och anmäldes försvunnen den 26 november. Hon är fortfarande försvunnen.

- För att inte riskera att förstöra utredningen kan jag för närvarande inte ge någon information om ärendet. Det rör sig om ett pågående försvinnande och det är angeläget att utredningen får fortsätta ostört, säger förundersökningsledaren kammaråklagare David Ludvigsson.

Åklagaren kan inte lämna ytterligare upplysningar. När mer information kan ges kommer det att ske i ett pressmeddelande.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Anhållandena hävda för de tre misstänkta för skottlossningen i Kristianstad5.8.2021 15:05:20 CEST | Pressmeddelande

Efter den skottlossning som inträffade i Gamlegården i Kristianstad i tisdags kväll greps och anhölls tre unga personer såsom skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för försök till mord på tre personer. Åklagare har under eftermiddagen i dag torsdag beslutat häva anhållandena för samtliga tre personer och försätta dem på fri fot. Åklagaren är tillgänglig för kort kommentar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum