Åklagarmyndigheten

Lägesrapport om sprängningen i Linköping 7 juni 2019

Dela

Åklagare har under en period varit förundersökningsledare eftersom det funnits minst en skäligen misstänkt person i utredningen. Utredningen har återförts till förundersökningsledning hos polisen.

En omfattande utredning genomförs och kommer att fortsätta. Vidtagna utredningsåtgärder har dock medfört att misstanken försvagats avseende den/de tidigare skäligen misstänkta personerna. Åklagaren har därför beslutat att de inte längre är skäligen misstänkta och utredningen har återförts till förundersökningsledning hos polisen. Personerna är dock fortfarande av intresse i utredningen och har inte helt avförts. 

Polisen söker fortfarande kontakt med personer som kan lämna upplysningar om händelsen.

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum