Åklagarmyndigheten

Lägesrapport Ulricehamn

Dela

Åklagaren lämnar en kort kommentar om det misstänkta dubbelmordet i Ulricehamn.

En 16-årig kvinna och en 21-årig man är anhållna misstänkta för mord. De två avlidnas identiteter är ännu inte fastställda. Förhör med de anhållna, tillsammans med försvarare, genomförs under eftermiddagen. Därefter kommer åklagaren att ta ställning till eventuellt fortsatta anhållanden.

– I nuläget kan jag inte säga någonting närmare om omständigheterna. Utredningen är inledningsvis i ett känsligt läge och personer behöver förhöras utan att information dessförinnan gått ut i media, säger kammaråklagare Martin Svensson som är förundersökningsledare.

Åklagaren närvarar vid förhör under eftermiddagen och kommer därför inte gå att nå för kommentarer.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum