Sveriges Allmännytta

Lägre byggpris och kortare byggtid med Kombohus

Dela

Kortare byggtid, 20 procent lägre byggpris och i förlängningen lägre hyra. Det är resultatet av Allmännyttans Kombohus, visar en ny stor jämförelse av byggpriser i allmännyttigt och privat byggande.

Kombohus Kvarter (JSB).
Kombohus Kvarter (JSB).

Konsultföretaget Tyréns har granskat och bearbetat byggprisstatistik från SCB, som tagits fram i samarbete med utredningen om bättre konkurrens i bostadsbyggandet. Analysen är en uppföljning på rapporten Tio år med Kombohus – resultat, effekt och påverkan, som publicerades i våras.

I den nya fördjupade analysen jämförs Kombohus med allmännyttans övriga byggande samt med privata aktörers byggande i olika kommuntyper. Den nya analysen visar att byggpriset för Kombohusen ligger i genomsnitt 20 procent lägre än annat allmännyttigt byggande. Det motsvarar 6 000 kr mindre per kvadratmeter. 

Läs hela nyheten på sverigesallmannytta.se.

För mer information, kontakta:

Sofia Heintz, expert fastighetsutveckling, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 21

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25

Bilder

Kombohus Kvarter (JSB).
Kombohus Kvarter (JSB).
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Drottninggatan 29, Box 474
101 29 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum