Läkemedelsverket

Läkemedelsverket har fortsatt mycket högt anseende

Dela

Varje år mäter Kantar Sifo anseendet för en rad svenska myndigheter. Årets mätning visar att Läkemedelsverket anseende hos allmänheten ökar och att myndigheten placerar sig på en fjärde plats, väl över genomsnittet för de svenska myndigheter som är med i undersökningen.

– Detta är ett resultat som alla på Läkemedelsverket ska vara stolta över. Vårt anseende bygger på våra medarbetares goda insatser och är ett kvitto på att vi gör rätt saker på myndigheten, säger Björn Eriksson, generaldirektör.

Kantar Sifos mätning omfattar totalt 8 462 intervjuer och sammanlagt 25 340 utvärderingar av de berörda myndigheterna. För undersökningen har Sifopanelen använts, en slumpmässigt rekryterad panel, för intervjuer med ett representativt urval av boende i Sverige. Urvalet har dragits slumpmässigt från Sifopanelen av en slumpmässigt rekryterad panel.

Högt placerad flera år i rad

Ett anseendeindex på 50 eller högre är ett högt anseende för myndigheter enligt Kantar Sifo. Läkemedelsverket har hamnat högt som en av de mest ansedda myndigheterna under flera år och med årets 58 i anseendeindex klättrar Läkemedelsverket upp till en fjärde plats.

– Tillit är något som kräver ett ständigt arbete för att upprätthålla. Det är förutsättning för att vi som myndighet ska kunna göra ett gott arbete, säger Björn Eriksson.

– Jag är stolt över att vi har kunnat leverera mot både regeringens och allmänhetens förväntningar under coronapandemin och i en verksamhet med stor betydelse. Samtidigt arbetar vi ständigt för att bli ännu tydligare och effektivare, säger Björn Eriksson.

Anseendeindex baseras på fem områden

• Övergripande värdering
• Personligt intryck
• Lita på
• Kvalitet, tjänster och produkter
• Framgång

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Läkemedelsverket
Läkemedelsverket
Dag Hammarskjölds väg 42, Box 26
751 03 Uppsala

https://lakemedelsverket.se/

Läkemedelsverket arbetar för att patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva produkter och att de används ändamålsenligt och effektivt. Läkemedelsverkets vision är att vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa.

Följ Läkemedelsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Läkemedelsverket

Björn Eriksson har fått i uppdrag att utreda digitala vårdgivare inom primärvården22.6.2022 17:10:00 CEST | Pressmeddelande

Björn Eriksson, generaldirektör på Läkemedelsverket, har fått i uppdrag av Socialdepartementet att utreda hur digitala vårdgivare ska kunna bli en del av en mer sammanhållen och kontinuitetbaserad del av primärvården. Översynen ska bland annat klargöra vilka digitala vårdtjänster som är att likställa med fysiska besök i primärvården och vad som är att betrakta som sjukvårdsrådgivning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum