Cloetta Sverige AB

Läkerol Dents Peppermint – smakar gott, gör gott!

Dela

Läkerol tar friska tag och breddar sitt sortiment med nya Läkerol Dents Peppermint - en pastill som lämnar dig med en uppfriskande mintsmak och en fräsch känsla i munnen! Pastillerna är sockerfria, veganska och innehåller xylitol, vilket bidrar till både god smak och funktionalitet. Svenska Tandläkarförbundet stöder användningen av xylitol som huvudsakligt sötningsmedel i pastiller.

Läkerol Dents är en unik produkt på marknaden och erbjuder en perfekt smak, konsistens och funktion i en och samma lilla diskreta pastill. Den dentala tuggpastillen innehåller xylitol och intaget av pastiller med xylitol och maltitol, istället för sockerarter, bidrar till att bibehålla tändernas mineralisering. Det är med andra ord en god vana att ta två av dessa mjuka, sockerfria tuggpastiller efter varje måltid.

– Den klassiska fräscha smaken av pepparmint blir aldrig omodern och passar extra bra i den här typen av pastiller som tuggas för att fräscha upp andedräkten men också för att göra gott för tänderna. De goda egenskaperna hos xylitol gör att Svenska Tandläkarförbundet stöder användningen av xylitol som huvudsakligt sötningsmedel i pastiller och vi är stolta över att bära deras logotyp på våra askar, säger Fia Rasmusson, Brand Manager på Cloetta.

Den lilla, praktiska och diskreta asken innehåller 36 gram och har ett rekommenderat konsumentpris på 14,90 kronor. Från vecka 36 kan du hitta Läkerol Dents Peppermint i dagligvaruhandeln.

Mer information:

Vill du veta mer om Dents Peppermint är du välkommen att höra av dig till Fia Rasmusson, Brand Manager på Cloetta, via e-mail fia.rasmusson@cloetta.se.

Kontakter

Bilder

Om

Cloetta Sverige AB
Cloetta Sverige AB
Besöksadress: Södra Förstadsgatan 34
205 42 Malmö

040-32 42 00https://www.cloetta.se/

Cloetta har en stark position på den svenska konfektyrmarknaden. Vi erbjuder ett brett och varierat sortiment med starka varumärken inom choklad, godis, pastiller och nötter. Våra främsta varumärken är Läkerol, Malaco, Ahlgrens bilar, Kexchoklad, Polly, CandyKing, Center, Juleskum, Plopp, Sportlunch och Nutisal. I Sverige har Cloetta ca 650 medarbetare som arbetar på vårt kontor i Malmö, inom försäljningsorganisationen och i vår fabrik i Ljungsbro. Cloetta Sverige ingår i Cloetta-koncernen med verksamhet i flera länder. Cloettas B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm. Välkommen att läsa mer på www.cloetta.se och www.cloetta.com.

Cloetta i sociala medier.

 

Följ Cloetta Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Cloetta Sverige AB

CandyKing firar ett år i Sverige med fyra nomineringar i Svenska Designpriset 2021!13.9.2021 16:33:00 CEST | Pressmeddelande

Ett år efter att Cloetta Pick & Mix lanserade CandyKing i Sverige, belönas man med FYRA nomineringar i Svenska Designpriset 2021. Den färgstarka designen har förstärkt varumärkets identitet och ökat särskiljningen gentemot konkurrenterna – inte minst i det digitala landskapet. CandyKing nomineras i kategorierna Identitet Digital, Digitalt Sociala Medier, Bildkommunikation Foto och Visual Merchandising. Röstningen öppnar idag 13/9 och pågår fram till söndagen 19/9.

CandyKing fyller ett år och släpper flera spännande höstnyheter!10.9.2021 12:10:36 CEST | Pressmeddelande

Nu är det ett år sedan CandyKing Pick & Mix lanserades på den svenska marknaden. Ettårsdagen som inföll den 31 augusti, firas med ett av de mest spännande nyhetssläppen någonsin. Vad sägs t ex om Polly Lakrits, BUBS Dizzy Skalle med bubbelgumsmak, Ahlgrens bilar Lakrits-limousiner och BUBS klassiska ovaler med smak av granatäpple och smultron, som bara finns att plocka exklusivt hos CandyKing. Från och med vecka 36 finns nyheterna ute i butik!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum