Umeå kommun

Lämna ditt miljölöfte – Earth hour 2018

Dela

Lördag 24 mars, klockan 20.30–21.30 deltar Umeå kommun i världens största miljömanifestation Earth hour. Då släcks ljuset på många platser i landet under en timmes tid för att uppmärksamma klimatfrågan. Kommuninvånare uppmanas även att lämna sitt miljölöfte på den unika miljölöfteskartan som enbart finns i Umeå kommun.

- I fjol fick vi in över 300 miljölöften. Vi hoppas på att fler vill uppmärksamma årets Earth Hour med ett nytt löfte, säger Erik Eklund, energi-och klimatrådgivare vid Umeå kommun. Dessutom har alla som deltar en möjlighet att vinna finfina priser som bland annat ett dygns hyra med elbil samt en el-taxiresa med en Tesla.

Unik miljölöfteskarta 

Umeå kommun har tagit fram en miljölöfteskarta där boende i Umeå kommun kan visa vad de lovar för att skapa en bättre miljö. Det kan vara allt från att resa mer hållbart, spara energi hemma, placera sina pengar i gröna sparalternativ eller äta mer klimatsmart. 

Så här går det till 

Lämna ditt löfte och placera det på kartan antingen där du bor, arbetar eller på en annan plats där du lovar att göra en insats för miljön. Priser kommer lottas bland de som lämnar ett miljölöfte.

Miljölöftet lämnas på kartan här: https://kartor.umea.se/earthhour

Rådhustorget 24 mars

Umeå kommun kommer även finnas på Rådhustorget lördag 24 mars, klockan 11–15, för att informera om Earth Hour. Kom förbi och lämna ett miljölöfte så får du en Earth Hour-kortlek att använda under kvällen. Passa även på att diskutera miljöfrågor med kommunens energi- och klimatrådgivare, miljöexperter och konsumentrådgivningen i Umeå kommun.

Stadshuset släcks ner

Som en symbolhandling kommer stadshuset att släckas ner under Earth Hour-timmen 20.30-21.30. Du kan själv vara med och uppmärksamma Earth Hour. Genom en enkel handling, att släcka ljuset en timme, skickar du en viktig signal till politiker och beslutsfattare att ta klimatet och miljön på allvar.

Kontakt

Erik Eklund
energi- och klimatrådgivare
090-16 16 85
erik.eklund@umea.se

Sara Wård
miljöstrateg
090-16 14 26
sara.ward@umea.se

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Justerat planområde för stor detaljplan i Hörnefors17.4.2019 17:26:11 CESTPressmeddelande

Under 2018 påbörjades ett arbete med en större detaljplan för ett område öster om Hörnefors. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga bostäder, verksamheter och förskola. Byggnadsnämnden har nu beslutat att justera planområdet för att ta hänsyn till natur-, rekreation- och friluftsvärden som olika utredningar visat finns i området. En annan anledning till att planområdet justeras är att undvika negativ påverkan från vindkraftverk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum