Låna pengar snabbt - Alla långivare med direkt utbetalning

Dela

I nutid finns det många långivare som låter dig låna pengar snabbt. Det kan till och med gå så pass snabbt att du får utbetalning direkt till ditt konto. Detta om du tar lån hos en långivare som erbjuder direktutbetalning till din bank.

Låna pengar snabbt
Låna pengar snabbt

Här kan du låna pengar snabbt

 • Klara Lån - Jämför alla snabba lån och få svar inom 15 sekunder.
 • Ferratum - Låna upp till 45 000 kr dygnet runt med snabb utbetalning.
 • Northmill - Snabb kontokredit upp till 50 000 kr med utbetalning samma dag.
 • Lumify - Låna upp till 70 000 kr med snabb utbetalning dygnet runt.
 • Loanstep - Snabblån utan UC med direktutbetalning till flertalet banker. 
 • Coop Medmera Bank - Låna pengar snabbt med låg ränta.
 • Lendo - Låna upp till 600 000 kr med låg ränta & snabb utbetalning beroende på långivare.

1. Klara Lån

Klara Lån är en jämförelse för snabblån. Genom tjänsten skapar du en förfrågan och får genast förslag från flertalet långivare med snabb utbetalning och kan på så sätt se till att du får den bästa möjliga räntan. Alla ansökningar under 30 000 kronor är dessutom utan en kreditupplysning från UC.

Lånebelopp

2 000 - 150 000

Ränta

6,48 - 39,50 %

Låneperiod 

1 - 8 år

Ålderskrav

18 år

Direktutbetalning

Ja. (Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken)

Utan UC

Ja

Övrigt 

Få svar på 15 sekunder och utbetalning samma dag 

 

1. Ferratum

Ferratum finns i hela 23 länder och är en del av Ferratum Group. Företaget grundades 2005. Du har möjlighet att få lånet utbetalt direkt efter godkänd ansökan om du har ett bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken. Detta dygnet runt, även under helger.

Lånebelopp

1 000 - 45 000

Ränta

39,6 %

Låneperiod 

1 mån - 5 år

Ålderskrav

21 år

Direktutbetalning

Ja. (Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken)

Utan UC

Ja

Övrigt 

Utbetalning dygnet runt även under helger, snabb svarstid. 

 

2. Northmill

Northmill grundades 2006. Fokus i verksamheten ligger på kontokredit, kreditkort, låneskydd och refinansiering för dig som redan har befintliga krediter och smålån. Northmill har därmed en lite annorlunda inriktning än sina konkurrenter på lånemarknaden.

Lånebelopp

1 000 - 50 000 kr

Ränta

4,90 - 19,90 %

Låneperiod 

5 - 72 månader

Ålderskrav

20 år 

Direktutbetalning

Ja, under deras öppettider. (Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken)

Utan UC

Nej

Övrigt 

Betalningsanmärkning accepteras

3. Lumify

Lumify är ett dotterbolag till Luma Finans AB. Bolaget är verksamma i Sverige och Danmark och står under tillsyn av Finansinspektionen. Hos Lumify kan du låna mellan 2 000 och 70 000 kronor. Direktutbetalning finns tillgänglig dygnet runt till utvalda banker. 

Lånebelopp

2 000 - 70 000 kr 

Ränta

39,5 % 

Låneperiod 

1 - 13 månader

Ålderskrav

18 år

Direktutbetalning

Ja. (Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och Danske Bank)

Utan UC

Ja

Övrigt 

Direktutbetalning dygnet runt, räntefritt som ny kund. 

 4. Loanstep

Loanstep ägs av SBL Finans AB och står under tillsyn av Svenska Finansinspektionen. Här erbjuds snabblån till privatpersoner i form av korttidslån och långtidslån. Ju kortare återbetalningstid desto mer premieras du. Betalar du tillbaka ditt lån inom 14 dagar behöver du inte betala något för lånet. Direktutbetalning erbjuds till utvalda banker. 

Lånebelopp

3 000 - 25 000 kr

Ränta

21 - 38, 40 %

Låneperiod 

5 - 24 månader

Ålderskrav

18 år

Direktutbetalning

Ja (Nordea, Swedbank och Handelsbanken)

Utan UC

Ja

Övrigt

Godkänner betalningsanmärkning om den är minst 12 månader gammal


5. Coop Medmera Bank

Coop Medmera Bank ger lån upp till 500 000 kronor och som medlem i Coop får du 1% ränterabatt. När du ansöker om lån hos Coop får du svar direkt på skärmen och därefter tar det 1-2 bankdagar innan dina pengar finns på kontot. Att bli medlem hos Coop är kostnadsfritt, så det är rekommenderat att bli det för att ta del utav den fördelaktiga ränterabatten.

Lånebelopp

15 000 - 500 000 kr

Ränta

3,70% - 12,95%

Låneperiod 

2 - 15 år

Ålderskrav

20 år

Direktutbetalning

Nej, 1-2 bankdagar

Utan UC

Nej

Övrigt

1% ränterabatt till alla Coop-medlemmar, snabb ansökan & utbetalning inom 1-2 dagar.

 

6. Lendo

Lendo är en låneförmedlare där du får erbjudanden på snabblån från hela 40 långivare. Alla långivare delar på en och samma kreditupplysning vilket gör att du kan jämföra alla dina möjligheter utan att behöva få många kreditupplysningar i ditt namn. Hos Lendo kan du ansöka om lån på belopp mellan 10 000 och 600 000 kronor. Om du har möjlighet att få utbetalning direkt är beroende på långivare. 

Lånebelopp

10 000 - 600 000 kr 

Ränta

2,95 - 29,95 %

Låneperiod 

12 - 180 månader

Ålderskrav

18 år

Direktutbetalning

Beror på långivare

Utan UC

Beror på långivare

Övrigt

Snabb ansökan, oftast svar inom 1 minut


Hur snabbt kan man låna pengar?

Exakt hur snabbt det går att låna pengar beror på hur snabb långivaren är att svara på din ansökan men också vilken dag och tid på dygnet du ansöker. Det beror också på vilka banker långivaren kan betala ut pengar direkt till. Du och långivaren behöver nämligen ha konto hos samma bank för att det ska vara möjligt att få lånet utbetalt direkt.

Vissa långivare erbjuder direktutbetalning dygnet runt medan vissa enbart erbjuder direktutbetalning under vardagar eller under sina öppettider. 

Hittar du en långivare som beviljar ansökningar snabbt, erbjuder direktbetalning dygnet runt och dessutom samarbetar med din bank kan du alltså få ditt lån utbetalt bokstavligen direkt. 

Krav för att låna pengar snabbt

Det finns vissa krav för att du ska kunna låna pengar snabbt:

1. Du behöver uppfylla grundkraven 
Det är viktigt att du uppfyller långivarens grundkrav på exempelvis ålder för att få en godkänd ansökan. Om det finns tvivel om att du inte uppfyller kraven kommer din ansökan behöva kontrolleras manuellt under långivarens öppettider. 

Vanliga krav för att bli beviljad snabblån:

 • Du behöver vara 18 år (hos vissa långivare behöver du vara äldre)
 • Du behöver ha ett svenskt personnummer
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du har en inkomst på minst 2 000 kr/mån före skatt
 • Du har inte en skyddad identitet eller spärrade uppgifter
 • Du saknar skulder hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar godkänns dock oftast.
 • Oftast behövs Bank-ID

2. Långivaren ska erbjuda direktutbetalning
Vill du få ditt lån utbetalt direkt behöver långivaren erbjuda direktutbetalning. Är det kväll eller helg är det bra om du säkerställer att direktutbetalning görs under dessa tider.

3. Långivaren behöver samarbeta med din bank
För att du ska kunna få in pengarna direkt på ditt konto behöver långivaren erbjuda direktutbetalning till just din bank. Är du kund hos någon av storbankerna erbjuds ofta detta men det är ändå bra att dubbelkolla.

Översikt av lån med snabb utbetalning

Idag är det mycket vanligt att ta lån med snabb utbetalning. Dessa kan också kallas för snabblån eller SMS-lån. Dessa lånen kan rädda dig i oväntade situationer men det är inte ett lika bra alternativ för den som vill låna pengar under en längre tid.

SMS-lån är ett litet lån utan säkerhet. Lånebeloppet ligger oftast på mellan 1 000 och 15 000 kronor men det kan också vara högre. Snabblån kännetecknas av snabb utbetalning, kort återbetalningstid och låga krav på låntagaren. Tidigare ansökte man om snabblån via SMS men numera ansöker man oftast via BankID online.

Räntespann

Räntan för ett snabblån får inte vara högre än 40 %. Den totala kostnaden för lånet får heller inte vara mer än vad man lånar. Låt oss säga att du lånar 15 000 kronor. Då får du som mest betala tillbaka 15 000 x 2 = 30 000 kronor.  Räntan för snabblån kan ligga mellan 4,9 och 40 %. Den effektiva räntan för snabblån kan ligga mellan 6,7 och 1 000 + %.

 

Lånebelopp

Lånebelopp för snabblån skiljer sig mellan olika långivare. Normalt ligger det på mellan 1 000 och 50 000 kronor. Typiskt för snabblån är att det rör sig om mindre belopp, oftast mellan 1 000 och 15 000 kronor. 

Hur mycket man får låna beror på hur långivaren bedömer din återbetalningsförmåga men generellt är kraven på snabblån mycket låga.

Återbetalningstid

Även återbetalningstiden för ett lån med snabb utbetalning skiljer sig mellan olika långivare. Generellt ligger återbetalningstiden på mellan 1 och 60 månader. Det är bra att försöka betala av lånet så fort man kan, det vill säga välja en så kort återbetalningstid som möjligt. 

Vissa långivare erbjuder räntefritt lån om man betalar tillbaka lånet snabbt, ibland så pass snabbt som inom 14 dagar. 

Betalar du inte tillbaka lånet i tid riskerar du att få extra kostnader. Det är därmed viktigt att du väljer en rimlig återbetalningstid för dig och din ekonomiska situation.

Så gör du för att låna pengar snabbt

Det är en enkel process att låna pengar snabbt online. Det krävs dock lite förarbete för att hitta en långivare som kan betala ut pengarna så snabbt som möjligt. 

1. Jämför olika långivare, gärna genom en låneförmedlare
Det är viktigt att du jämför olika långivare för att hitta det alternativ som passar dig och din situation bäst. I detta steget är det viktigt att du jämför hur deras utbetalningsprocesser ser ut. Vill du få pengarna utbetalda så snabbt som möjligt behöver långivaren erbjuda direktutbetalning (även utanför deras öppettider om du exempelvis lånar under en kväll eller helg). De behöver också samarbeta med din bank för att du ska kunna få pengarna direkt.

Det finns många låneförmedlare på marknaden som hjälper dig jämföra olika långivare på en och samma gång. Då görs också enbart en kreditupplysning. Hade du ansökt om lån hos flera olika långivare görs istället en kreditupplysning per långivare.

2. Ansök med Bank-ID
Antingen kan du välja att ansöka om lån hos en låneförmedlare som därefter sammanställer förslag från flertalet olika långivare eller så väljer du att ansöka hos en specifik långivare om du bestämt dig för vilken du vill välja. Tillvägagångsprocessen för att skicka in sin ansökan är relativt lik oavsett långivare. Du fyller i önskat lånebelopp, återbetalningstid och ansöker med Bank-ID. De flesta långivare kräver att du loggar in med Bank-ID för att kunna genomföra en ansökan.

3. Du får ditt svar, du väljer om du vill godkänna lånet eller inte
När du skickat in din ansökan kommer långivaren gå igenom din ansökan. Detta görs oftast automatiskt men om systemet stöter på problem i din ansökan kommer en manuell handläggning behöva göras. Hur snabbt det går att få svar skiljer sig mellan olika långivare. Många ger dig svar inom bara ett par minuter. Du är inte bunden till något förrän du tackat ja till ett låneerbjudande. När du tackat ja till ett låneerbjudande är det klart! Har du valt en långivare som erbjuder direktutbetalning till din bank får du pengarna på kontot direkt.

Fördelar & nackdelar med att låna pengar snabbt

Det finns både fördelar och nackdelar med att låna pengar snabbt. Här nedanför reder vi ut dessa.

Fördelar

 • Det går snabbt och smidigt att ansöka
 • Du får utbetalning snabbt
 • Ett bra alternativ om du behöver pengar akut
 • Snabbare än att gå till banken
 • Går att få lån trots betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Snabblån kostar ofta mer än vad man tror
 • Höga räntor
 • Risk att det tillkommer extra kostnader och ränteavgifter om du inte betalar tillbaka i tid
 • Snabblån har i regel kort återbetalningstid
 • Vissa långivare tar kreditupplysning via UC vilket kan försämra din kreditvärdighet
 • Enkelt att ta snabblån till onödiga inköp 
 • Lätt att skuldsätta sig själv 

Vanliga frågor

Här nedanför besvarar vi de vanligaste frågorna vi får om att låna pengar snabbt. 

Kan man låna pengar snabbt utan UC?

Ja, det går att låna pengar snabbt utan UC. En del långivare erbjuder alternativa kreditupplysningsföretag såsom Creditsafe eller Bisnode. 

Behöver man ha bankID för att få pengar utbetalt snabbt?

De flesta långivare kräver att man har bankID för att kunna skicka in sin ansökan och få pengarna utbetalda snabbt.

Kan man låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning?

Ja. Det finns långivare som beviljar snabblån trots att du har betalningsanmärkning. 

Kan man få lån snabbt på helgen?

Ja. Det finns långivare som beviljar och betalar ut lån under helgen, men inte alla. 

Går det att låna pengar med snabb utbetalning på natten?

Ja, vissa långivare erbjuder direktutbetalning på natten men inte alla. 

Finns det lån med direktutbetalning till Swedbank?

Ja, exempelvis har långivarna Lumify, Northmill, Ferratum, Credifi och Loanstep direktutbetalning till Swedbank. 

Finns det lån med direktutbetalning till SEB?

Ja. Exempel på långivare som erbjuder direktutbetalning till SEB är Lumify, Northmill, Credifi och Ferratum. 

 

Källor

Långivarnas webbsidor

https://smslansnabb.se/

https://finansguide.se/2019/10/snabblan-for-och-nackdelar/

Kontakter

Bilder

Låna pengar snabbt
Låna pengar snabbt
Ladda ned bild

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum