Svenska Handbollslandslaget

Landslagen spelar i sorgband

Dela

När handbollens damlandslag i morgon möter Ryssland kommer samtliga svenska spelare att bära sorgband för att hedra bortgångne Anders Nissen. Detsamma gäller herrlandslaget i mötet med Danmark den 12 juli.

För en månad avled Svenska Handbollslandslaget AB:s ordförande Anders Nissen i sviterna av covid-19 och försatte Handbollssverige i stor sorg. Han var inte bara en framgångsrik börs-vd på Pandox, utan för de handbollsintresserade känd som en väldigt engagerad föreningsmänniska och ledare.

Anders Nissen berörde många med sin ödmjukhet, målmedvetenhet, entusiasm, humor och glädje och tog med sig erfarenheterna och det kommersiella tänket från näringslivet in i handbollen och arbetet med att stärka svensk handbolls varumärke och position. Han skämtade ofta om att arbetet som vd på ett av Europas största hotellfastighetsbolag i själva verket var hans reservplan eftersom han inte blev landslagsspelare i handboll.

För att visa tacksamhet och uppskattning för det fantastiska arbete han i decennier utförde för svensk handbolls bästa, kommer Anders Nissen att hedras när damlandslaget möter Ryssland i nederländska ’s-Hertogenbosch i morgon (matchen spelas 14.00 och sänds på Kanal 5) samt när herrarna ställs mot Danmark i en VM-finalrepris i Hillerød den 12 juli.

Samtliga svenska spelare kommer under matcherna att bära sorgband, något som sker i samråd med hans familj som uttrycker att de inte skulle kunna tänka sig något finare sätt att hedra honom.

– Även om vi som spelare inte träffade honom så ofta har vi alltid fått höra om hans engagemang och kärlek för handbollen och vi hade nog inte varit där vi är i dag inom svensk handboll utan honom. Det är med stolthet och med våra tankar hos hans familj och nära som vi kommer att bära sorgbanden när vi möter Ryssland i morgon, säger damlandslagets lagkapten Carin Strömberg.

Till Anders Nissens minne bildas för närvarande en stiftelse med syftet att främja utvecklingen av svensk handboll.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 23 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap.

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

Handbolls-EM kan spelas i Sverige både 2026 och 202820.10.2021 15:10:32 CEST | Pressmeddelande

Sverige fortsätter att söka internationella handbollsmästerskap och har gått ihop med Danmark och Norge med ambitionen att arrangera herrarnas EM 2026 och damernas EM 2028. Den skandinaviska trion är den enda kandidaten inför Europeiska Handbollförbundets extrakongress den 20 november då det formella beslutet ska fattas. – Tillsammans skapar vi förutsättningar för hållbara internationella mästerskap, säger Svenska Handbollförbundets ordförande Fredrik Rapp.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum