Brynäs IF

Landslagsback klar för Brynäs IF — Johanna Olofsson skriver ettårskontrakt

Dela

Johanna Olofsson har gjort 160 landskamper för Sverige. Nu tar hon med sig sin rutin till Brynäs IF — backen har skrivit på för en säsong. — Brynäs ligger i framkant i svensk damhockey, säger 27-åringen.

Johanna Olofsson är klar för Brynäs IF.
Johanna Olofsson är klar för Brynäs IF.

160 landskamper.

Topp tre spelare för Sverige i VM 2018/19.

324 matcher i SDHL, med 134 (43+91) poäng.

SM-guld 2012.

Utsedd till Årets damspelare i svensk hockey 2013.

Johanna Olofsson tar med sig sitt hockeykunnande och sin långa meritlista till Brynäs IF. Landslagsbacken har skrivit på för ett år, över säsongen 2019/20.

— Det känns oerhört bra. Johanna är en ruggigt stabil landslagsback, en defensiv pjäs som är svår att flytta på och det är kanon att vi får in hennes erfarenhet när vi har många yngre backar. Hon är en rutinerad ledare med många landskamper och det kommer bli en perfekt situation för våra yngre spelare att få spela i samma lag som Johanna och ta lärdom av henne, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Brynäs har nu sju backar under kontrakt.

— För en tid sen saknade vi backar och nu sitter vi här idag med en väldigt spännande backbesättning. Vi hade Maja Nylén Persson som är den mest lovande backen i Sverige och flera andra talangfulla spelare och nu får vi in en rutinerad ledare som kan visa vägen, säger ”Dacke”.

Nylén Persson och Olofsson utgjorde tillsammans Sveriges första backpar i VM.

— Brynäs har något spännande på gång och jag skulle säga att de just nu ligger i framkant i svensk damhockey. Det blir en nytändning att komma till en ny klubb och blir roligt att vara med på en resa igen, säger Olofsson, som fram till nu spelat hela sin seniorkarriär i Modo.

— Förra säsongen var en av de roligaste jag har spelat. Jag hittade glädjen till hockeyn igen och det syntes nog i mitt spel. I grunden är jag defensiv i mitt spel men förra säsongen kändes det som att jag trivdes med pucken mer.

I Brynäs får Olofsson flera av sina tidigare lagkamrater och landslagskollegor, som exempelvis Erika Grahm, Michela Cava och Maja Nylén Persson.

— Jag tycker att Brynäs har fått ihop en bra blandning av yngre, äldre och utländska spelare. Det ska bli kul att se hur gruppen kan formas och se hur långt vi kan ta oss.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johanna Olofsson är klar för Brynäs IF.
Johanna Olofsson är klar för Brynäs IF.
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum