Svenska Danssportförbundet

Landslagsdansare till EM i Tiodans

Dela

På lördag tävlar flerfaldiga Svenska Mästare Tiodansare i Polen.

Benjamin Jonsson och Amalie Hindsgaul är svenska mästare i grenarna Standard, Latin och Tiodans. Tre svenska mästerskapstitlar från 2021. De tävlar i åldersgruppen youth och det är med en framgångsrik danskarriär, som de nästa år kliver upp i åldersgruppen adult.

Amalie började dansa vid 3 års ålder och Benjamin vid 4. År 2016 började de tävla tillsammans har sedan dess deltagit i mer än 140 turneringar runt om i Europa. Det innebär ett snitt på två turneringar per månad.

Meritlistan inkluderar många guldmedaljer, utöver de andra medaljplatserna:

Guld – Universal Championship, italien
Guld x 3 – SM 2021
Guld – Swiss Open
Guld – French Riviera Cup

Amalie och Benjamin är förberedda inför tävlingen.
- Vi förväntar oss att satsa allt och dansa det bästa vi har dansat! säger Amalie.

Landslaget i Tiodans coachas av Björn Pemer och Katja Lujan Engelholm, som precis avslutat säsongen i Let´s Dance, som vinnare med Eric Saade. Nyutnämnde landslagskapten Jura Borowski, ska nu axla rollen för landslaget vidare utveckling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och arbetar för att främja dans och danssporten inom den nationella verksamheten och den internationella tävlingsverksamheten genom förbundets elit- och landslagsatsning, Team Sweden. Sverige har följande landslag inom danssport:
Hiphop, Breaking, Disco & Performing art, Bugg & Rock´n Roll, Standard & Latin, Tiodans.

Förbundet är medlem i World Dance Sport Federation, World Rock n Roll Confederation, World Swing Dance Council, World Artistic Dance Federation samt Sveriges Olympiska Kommitté. 

Följ danssporten på www.danstv.se