Svenska Danssportförbundet

Landslagsdansare till EM i Tiodans

Dela
På lördag tävlar flerfaldiga Svenska Mästare Tiodansare i Polen.

Benjamin Jonsson och Amalie Hindsgaul är svenska mästare i grenarna Standard, Latin och Tiodans. Tre svenska mästerskapstitlar från 2021. De tävlar i åldersgruppen youth och det är med en framgångsrik danskarriär, som de nästa år kliver upp i åldersgruppen adult.

Amalie började dansa vid 3 års ålder och Benjamin vid 4. År 2016 började de tävla tillsammans har sedan dess deltagit i mer än 140 turneringar runt om i Europa. Det innebär ett snitt på två turneringar per månad.

Meritlistan inkluderar många guldmedaljer, utöver de andra medaljplatserna:

Guld – Universal Championship, italien
Guld x 3 – SM 2021
Guld – Swiss Open
Guld – French Riviera Cup

Amalie och Benjamin är förberedda inför tävlingen.
- Vi förväntar oss att satsa allt och dansa det bästa vi har dansat! säger Amalie.

Landslaget i Tiodans coachas av Björn Pemer och Katja Lujan Engelholm, som precis avslutat säsongen i Let´s Dance, som vinnare med Eric Saade. Nyutnämnde landslagskapten Jura Borowski, ska nu axla rollen för landslaget vidare utveckling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Danssportförbundet
Svenska Danssportförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

+46 8 699 65 70http://www.danssport.se

Svenska Danssportförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja, utveckla och administrera svensk dans och danssport. Över 70 dansstilar finns representerade inom förbundets 180 föreningar och dansas av närmare 40 000 dansare i Sverige. Dans utövas som träning, tävling, lek eller uppvisning och kan utövas av alla.

Tävlingsverksamheten erbjuder både nationell och internationell tävlingskalender. Team Sweden består av 8 landslag och en bred elitverksamhet.  

Förbundet är medlem i Sveriges Olympiska Kommitté, World Dance Sport Federation, World Rock´n Roll Confederation, World Swing Dance Council samt World Artistic Dance Federation.