Region Örebro län

Länets företagare positiva till timbanken.se för att få hjälp med att utveckla sina företag

Dela

Det har gått ungefär en månad sedan Region Örebro län lanserade timbanken.se och resultatet har inte låtit vänta på sig. Närmare 50 företag från länets olika delar har besök sidan, registrerat sig och börjat boka upp sig för rådgivningstimmar för att utveckla sitt företagande mot nya mål tillsammans med en affärsrådgivare.

Timbanken finns till för dig som ska starta eller som har och vill utveckla ditt företag i Örebro län och idén är enkel. Varje företag kan få upp till fem timmars gratis rådgivning och det enda företagaren behöver göra att registrera sig. Kommunerna själva avgör vem som ska få ta del av tjänsterna.

– Ja, det inspirerande att en sådan här insats så snabbt får ett så positivt gensvar av företagen. Det säger oss flera saker. Att många vill utveckla sina företag, att den en här typen av tjänst har varit saknad och att det finns ett behov för den bland våra entreprenörer, säger Irén Lejegren, Regionråd vid Region Örebro län.

Hittills har närmare 50 företagare registrerat sig som användare av tjänsten. Statistiken visar också att hälften av de som sökt stöd är företag med en anställd och hälften av bolagen som får stöd drivs av kvinnor.

– Det är kul att det finns en sådan bredd bland de som söker rådgivningstimmar. Och det är en bra spridning bland företagen i länet. Vi ser sökande från Hallsberg och Laxå men också Nora, Lindesberg, Hällefors, Degerfors och Lekeberg. Just detta, att företag från länets alla kommuner enkelt kan ta del av erbjudandet, är ett viktigt argument för satsningen, säger Johan Södergren, Utvecklingsledare Näringslivsutveckling på Regional utveckling.

Tydlig utvärdering av rådgivarna för att säkra kvalité

För att vara säker på att företagen får relevant hjälp finns en inbygg funktion som innebär att efter affärsrådgivningstillfället skickas en kort undersökning till företaget som tagit emot rådgivning. Svaren används senare för att utvärdera rådgivaren för att förbättra innehållet och leveransen från Timbanken.

– Timbankens uppföljningsverktyg gör det möjligt för oss att i realtid följa insatser och utveckla dem så att de hela tiden ligger i linje med det som länets företagare behöver och vill ha, avslutar Johan Södergren, Utvecklingsledare Näringslivsutveckling på Regional utveckling.

Timbanken finansieras av Tillväxtverket i samarbete med Region Örebro län och länets kommuner. Region Örebro län driver initiativet och har upphandlat affärsrådgivarna med olika kunskaper inom olika områden som alla syftar till att stötta och utveckla företag.

Nyckelord

Kontakter

Johan Södergren, Utvecklingsledare Näringslivsutveckling, Regional utveckling
Telefon: 019-602 63 72 alt 072-147 54 05
E-post: johan.sodergren@regionorebrolan.se

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum