Region Örebro län

Länets särskilda boenden för äldre fria från covid-19

Dela

Just nu är länets samtliga särskilda boenden för äldre fria från covid-19-smitta.


- Kommunerna har arbetat fantastiskt bra med att vaccinera de äldre och nu ser vi en effekt av detta i form av smittfria boenden, säger Ingmar Ångman, områdeschef för Region Örebro läns Välfärd och folkhälsa.

När det gäller vaccinering av äldre på de särskilda boenden som finns i Örebro län har Region Örebro län haft ett tätt samarbete med länets kommuner. Tillsammans har Region Örebro län och kommunerna kontinuerligt följt pandemins utveckling och utifrån detta samordnat riktlinjer och insatser kopplat till vård och omsorg av de äldre.

- Samarbetet mellan oss och kommunerna under det år som pandemin har pågått, inte minst runt vaccinationerna, har fungerat mycket bra och att vi i nuläget inte har någon smitta på de särskilda boendena är ett bevis på det, säger Ingmar Ångman.

Men, poängterar han, läget kan förändras snabbt och än så länge är det allt för tidigt att slappna av.

- Läget är skört och jag vill betona vikten av att vi alla följer de råd, riktlinjer och lagar som regeringen, Folkhälsomyndigheten och vår smittskyddsläkare går ut med, säger Ingmar Ångman.

Kontakt

Ingmar Ångman, områdeschef för Välfärd och folkhälsa, telefon: 019-602 60 26

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum