Stockholms studentbostäder, SSSB

Långa kötider för studentbostäder trots intensivt arbete – flera behöver byggas för att möta efterfrågan

Dela

Snart kommer antagningsbeskeden inför höstens studier och kön för att få en studentbostad i Stockholm är lång. Hos Sveriges största studentbostadsorganisation Stockholms studentbostäder pågår ett intensivt arbete för att så många som möjligt ska få en studentbostad. På sikt behöver Stockholm betydligt fler studentbostäder för att möta efterfrågan.

På torsdag den 9 juli får alla som sökt plats på universitet och högskolor i höst besked om de kommit in. Samtidigt som många får ett glädjande besked ställs också flera inför frågan var de ska bo under studietiden. Den genomsnittliga kötiden för en studentbostad hos Stockholms studentbostäder var i maj sjutton månader. För ett studentrum var kötiden i snitt tolv månader och för en bostad där du inte delar utrymmen såsom kök var kötiden två och ett halvt år. I Stockholms studentbostäders bestånd finns över 8000 bostäder och för att se till att så många studentbostäder som möjligt finns att tillgå arbetar Stockholms studentbostäder intensivt med så kallad boprövning. Under boprövningen kontrolleras att hyresgästerna uppfyller kraven som finns för att bo i en studentbostad. Denna process leder till att många bostäder frigörs för höstens studenter. Under juni, juli och augusti kommer Stockholms studentbostäder att förmedla närmare 1100 bostäder.

– Det känns bra att kunna erbjuda över tusen studenter ett hem när de ska börja sina studier i höst, vi arbetar hårt med att se till att det är just studenter som bor i våra bostäder genom boprövningen. Studenter behövs för att utveckla Stockholm som kunskapsstad och även om vi gör vad vi kan med de bostäder vi har så behöver staden på sikt fler studentbostäder, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Många studentbostäder byggs men fler behövs
Under sommaren är det inflyttning för den första etappen av de totalt 800 studentbostäderna som byggs på Lappkärrsberget och Stockholms studentbostäder har påbörjat produktionen för 166 nya bostäder i Björkhagen. Projekt är också på gång vid området Jerum vid Gärdet och vid Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

– Vi har ju byggt studentbostäder i över 60 år och fortsätter nu med flera nya projekt vilket är kul men vi vill bygga mer eftersom att det verkligen behövs, inte minst nu när regeringen satsar på 12 000 fler utbildningsplatser i landet bara i år, säger Ingrid.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder bidrar med 30 000 kronor till arbetet för studenters psykiska hälsa12.12.2020 07:30:00 CETPressmeddelande

Under hösten arrangerade Stockholms studentbostäder loppet Students moving 4 health med syftet att uppmärksamma och bidra till arbetet för studenters psykiska hälsa. För varje student som sprang loppet skänkte Stockholms studentbostäder 50 kronor till organisationen Tilia. Nu står det klart att totalsumman på 30 000 kronor kommer att användas till digitala workshops om stress och prestation.

Studenter mår allt sämre psykiskt – lopp arrangeras för att vända trenden29.9.2020 07:50:00 CESTPressmeddelande

Studenter är en grupp som är överrepresenterade vad gäller psykisk ohälsa och coronapandemin har gjort problemet ännu större. För att bidra till att vända den negativa trenden arrangerar Stockholms studentbostäder tillsammans med några av de största studentkårerna loppet Students moving 4 health där de samlat in över 100 000 kronor som ska användas till att hjälpa studenter som mår dåligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum