Region Örebro län

Långa svarstider för prover för covid-19 just nu

Dela

Det har återigen uppstått problem hos regionens underleverantör med att hinna analysera alla prover som tas för covid-19. Många av de prover som tagits de senaste dagarna kommer därför få långa svarstider (längre än de 3 dygn från inlämning av prov, vilket är satt som regionens övre tidsgräns).

-Vi arbetar kontinuerligt med att försöka lösa detta problem och analyserar så mycket prover vi kan i Örebro för att underlätta för vår underleverantör och därmed så snabbt som möjligt vara tillbaka i mer normala svarstider, säger Martin Sundqvist, överläkare Klinisk Mikrobiologi, USÖ.

Just nu kan regionen inte ange en tid för när problemen med långa svarstider är avhjälpta. Patientprover tagna inom vården påverkas inte av detta problem.

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum