Trafikverket

Längre restider när vi leder om trafiken på E4 förbi Ljungby

Dela

Nu är vi inne i ett nytt skede av motorvägsbygget då vi behöver leda om trafiken. Räkna med lite längre restider och att det snabbt kan bildas köer.

Mellan den 10-15 mars leds trafiken om i norrgående riktning, mellan trafikplats Ljungby Norra och Trafikplats Lagan. Trafiken leds om via vägarna 25, 568 och 616.

För att öka trafiksäkerheten för bilister och närboende i Lagan kommer trafikvakter att finnas på plats i Lagans centrum och vid korsningen väg 568 och 557. Vakterna finns där under dagtid mellan klockan 6-18.

- Vi kommer under omledningstiden att riva ner det gamla vajerräcket. Vi kommer också att asfaltera och sätta upp skyddsbarriärer, säger Anna Karlsson, projektledare Trafikverket.
- För din säkerhet som bilist och för oss som jobbar i projektet är det viktigt att du respekterar skyltningen. Tänk också på att omledningen innebär att restiden blir något längre än normalt, betonar Anna Karlsson.

Läs mer om projektet
https://www.trafikverket.se/nara-dig/Kronoberg/vi-bygger-och-forbattrar/E4-Ljungby-Toftanas/

Kontakter

Kontakt
Anna Karlsson, projektledare, Trafikverket, 010-123 69 66
anna.karlsson@trafikverket.se

Kristjan Sigurdsson, Projektchef, Barslund A/S, +45 3085 0143
ksi@barslund.as

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum