Region Örebro län

Långsiktig satsning på området vid Hallsbergs vårdcentral

Dela

Region Örebro län utvecklar tillsammans med Hallsbergs kommun den vård- och omsorgsverksamhet som finns i anslutning till Hallsbergs vårdcentral. Både hälso- och sjukvårdsnämnden och servicenämnden har fattat beslut om att göra plats för barn- och vuxenhabiliteringens verksamhet i området.

- Vår ambition är att samla en stor del av den samhällsservice som Region Örebro län och Hallsbergs kommun har att erbjuda i området kring vårdcentralen och vård- och omsorgsboendet, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Nämndernas beslut är ett steg i att förbereda de lokaler som nu står tomma för barn- och vuxenhabiliteringen så att den verksamheten kan samlokaliseras med bland annat vårdcentral, öppen allmänpsykiatri, vård- och omsorgsboende för äldre och korttidsvård med mera. Därtill planeras även lokaler för Folktandvården.

Samordningen syftar till att göra det enklare för de invånare som behöver besöka de aktuella verksamheterna, till exempel genom att ge möjlighet till flera olika besök under en och samma resa. Därtill kommer de fördelar som finns för verksamheterna själva att finnas vägg i vägg med varandra.

Satsningen på området kring vårdcentralen är långsiktig vilket Region Örebro läns åtagande om att teckna ett första hyresavtal för barn- och vuxenhabiliteringens lokaler som sträcker sig över de kommande 25 åren visar.

- Jag är glad att vi kan göra denna långsiktiga satsning för medborgarna i Hallsberg med omnejd. En målmedveten satsning som sträcker sig över lång tid är ofta till glädje för alla inblandade. Då vet både besökare och medarbetare vad som gäller i dag och vad som kommer att gälla i morgon, enligt min erfarenhet bidrar det till en känsla av trygghet, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i servicenämnden.

Kontakt

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20.

Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden, telefon: 073-081 65 27.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
Ladda ned bild
Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden.
Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden.
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Intensivvården i Region Örebro län anpassar sin verksamhet under semesterperioden11.5.2022 16:10:00 CEST | Pressmeddelande

För att säkerställa vården för de svårast sjuka patienterna i Region Örebro län i sommar kommer intensivvårdspersonal från Örebro och Lindesberg tillsammans bemanna intensivvårdsplatserna på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) under semesterperioden.Samtidigt kommer den postoperativa vårdavdelningen i Lindesberg göras om till dygnet-runt-verksamhet med förstärkt bemanning. Detta för att kunna ta emot patienter som är i behov av ett akut intensivvårdsomhändertagande. Anpassningarna är tillfälliga och syftar till att kunna ge personalen semester.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum