Unionen

Långt till jämställdhet inom fotboll

Dela

Efter år av sekretess har svenska fotbollförbundet offentliggjort ersättningarna för spelarna i dam- respektive herrlandslaget i fotboll. Att offentliggöra ersättningarna för landslagen är ett viktigt steg för att uppnå jämställdhet, men det finns fortfarande mer att göra för mer jämställdhet inom fotbollen.

Unionen - idrottens fackförbund - har länge påtalat och uppmärksammat ojämställdheten inom fotbollen.

Att landslagsersättningen nu offentliggörs är bra.Transparens är viktigt i allt lönekartläggningsarbete med syfte att uppnå jämställdhet. 

Men det finns fortfarande mycket att göra för att kvinnliga fotbollsproffs ska kunna leva på sitt yrke och få ihop livet som fotbollsspelare.

År 2019 släppte vi rapporten Ojämn spelplan som visar att nära hälften av kvinnor som spelar fotboll på elitnivå inte kan leva på sin inkomst från fotbollen.

Rapporten finns att ladda ner här: Unionens webbshop (strd.se)

Bilder

Om

Unionen
Unionen
Olof Palmes gata 17
105 32 Stockholm

08-504 151 00http://www.unionen.se/opinion

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 685 000 medlemmar på 88 000 arbetsplatser. Vi är 27 000 förtroendevalda på drygt 14 000 arbetsplatser.

Vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden.

Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag, ensamföretag, organisationer och föreningar.

Tillsammans är vi i Unionen den ledande kraften som skapar framgång, trygghet och glädje i arbetslivet.

 

Följ Unionen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Unionen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum