Talita

Lanserar ny call girl-tjänst - som sätter kvinnan i centrum

Dela

Vi har nog alla sett annonserna - ocensurerade tjejer som ger allt, tjejer du kan komma i kontakt med redan idag. Ingen registrering. Inget kreditkort. Men det som inte syns bakom de lockande annonserna är kvinnornas grymma verklighet. Därför släpper organisationen Talita nu ett eget call girl-nummer med riktiga tjejer och inget skitsnack - där kvinnor som blivit utsatta för sexhandel får göra sina röster hörda.

Den som ringer numret möts av en inspelad telefonvärd som uppmanar en att välja ett namn, bakom varje namn finns en inspelad berättelse med riktiga erfarenheter som tidigare prostituerade upplevt. Samtalen kostar 9:90 kr/minut och alla pengar går oavkortat till Talitas arbete att hjälpa kvinnor ur prostitution. Alla berättelser kommer från kvinnor som själva deltagit i Talitas program och som nu vill göra sina röster hörda.

"Få har nog missat det senaste årets diskussion kring sexköp. Men vi har saknat de utsatta kvinnornas röst, det är dem vi måste lyssna på nu. De är inte bara siffror i statistiken, de är människor som lever i ett helvete och de förtjänar att lyssnas på. Vi hoppas att alla tar ett par minuter till att faktiskt lyssna på dessa kvinnors berättelser - ett litet telefonsamtal som gör stor skillnad", säger Josephine Appelqvist och Anna Sander, grundare på Talita. 

Under 2020 har mäns köp av sex uppmärksammats stort i och med att en känd profil dömts för sexköp men även med de flera tillslag mot bordeller som ägt rum under polisens så kallade "Insats torsk", vilket resulterat i över 100 gripanden. Enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) gjordes 764 polisanmälningar gällande sexköp och 133 polisanmälningar gällande koppleri under 2019, men mörkertalet är stort.

"Att vara utsatt för trafficking och sexköp är kanske det mest förminskande en människa kan vara med om. Därför är vi flera som tillsammans med Talita ville stå upp och höras. Det här är vår berättelse - vi äger den, inte männen", säger Jasmina, stödperson hos Talita och tidigare utnyttjad i prostitution.

Telefonnumret för att lyssna på de utsatta kvinnornas berättelser är 0939-1915 och samtalet kostar 9:90 kr/minut. Alla insamlade pengar går oavkortat till Talitas arbete att hjälpa kvinnor ur prostitution.

Mer information: call-girls.se

Bilder och rörligt material: https://www.dropbox.com/sh/imcno09v1bg0tuk/AABNkYrFE8llG_Bzd-D5WWUNa?dl=0

Kontakter

Sara Wikberg, presskontakt
sara@wikbergfrisk.se
073-312 89 77

Bilder

Länkar

Om

TalitaTalita är en ideell organisation som hjälper kvinnor ut ur prostitution, pornografi och människohandel för sexuella ändamål och in i ett fungerande liv. Vi arbetar förebyggande, uppsökande och rehabiliterande med målet att kvinnor som utnyttjas i sexhandeln ska få en chans till ett nytt liv. Talita driver ett skyddat boende och utslussningslägenheter i Stockholm. Läs mer på talita.se.

 

Följ Talita

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.