Boinstitutet

Lansering av Bopriset på Nationalmuseum

Dela

Den 4 juni startar sökandet efter kandidater till Bopriset- till minne av Josef Frank. Prissumman på 100 000 kr tilldelas ett projekt som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet- för alla. Välkommen till Nationalmuseum för lanseringsmingel och samtal med juryn.

- Med Bopriset vill vi lyfta fram goda exempel som visar att det går att bygga med kvalitet och hänsyn till att människor ska ha råd att bo, säger Moa Andersson, samordnare för Bopriset.

Program

Samtal med Helena Kåberg, intendent, Nationalmuseum, om den framgångsrika renoveringen och återinvigningen av museet, Maria Veerasamy, VD, Svenskt Tenn, om formgivaren Josef Frank, inredningen av Beijerska rummen samt om samarbetet med Bopriset. Li Pamp, journalist och programledare, Erik Stenberg, KTH-forskare och expert på Miljonprogrammet, och Viktoria Walldin, socialantropolog, White Arkitekter, om olika sidor av Josef Franks liv och arbete, men med fokus på varför han idag är en viktig inspirationskälla när det gäller bostaden samt bostadsbyggandets betydelser för ett hållbart samhälle.

Tid och plats

Tisdag 4 juni Tid: 16:00-17:00

Plats: Beijerska rummen, Nationalmuseum, Södra Blasieholmshamnen, Stockholm.

Anmäl dig här

Om Bopriset

Bopriset är instiftat av Boinstitutet och delas ut med stöd av Svenskt Tenn. Priset delades ut första gången 2018 till vinnaren Helsingborgshem, för att man med stor respekt för de boendes villkor och önskemål rustat upp det klassiska miljonprogramsområdet Drottninghög. Prissumman, på 100 000 kronor, kommer användas i sommar för simskola för barnen i området.

Juryn för Bopriset består av Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet, Li Pamp, programledare och journalist, Viktoria Walldin, antropolog, White arkitektbyrå, Erik Stenberg, lektor på KTH samt expert på miljonprogrammet och Peter Majanen, grundare av strategi- och analysföretaget Quattroporte.

Vinnaren av Bopriset 2019 presenteras Den 14 november presenteras i samband med ett seminarium i Stockholm.

Läs mer om Bopriset här

Fotokollage: Motiv Nationalmuseum, fotograf Hans Thorwid, källa Nationalmuseum. Motiv Josef Frank, fotograf Lennart Nilsson, källa Svenskt Tenn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum