Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling lanserar hållbarhetsmärkning för bostäder

Dela

Enligt en ny Novusundersökning vill sex av tio svenskar ha en hållbar bostad, men få vet hur de ska gå tillväga. Därför lanserar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Hållbart val – en märkning som ska göra det lättare för fler att fatta mer miljömedvetna beslut i samband med sitt bostadsköp.

Hållbart val är Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya märkning för energisnåla bostäder med mindre påverkan på miljön.
Hållbart val är Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya märkning för energisnåla bostäder med mindre påverkan på miljön.

– En dryg tiondel av de svenska hushållens klimatavtryck kommer från boendet. Om fler gör mer miljömedvetna val i samband med sin bostadsaffär har vi tillsammans stor möjlighet att minska klimatavtrycket och bidra till en mer hållbar utveckling, säger Per Sangrud, PR- och hållbarhetschef på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Hållbart val är Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya märkning för energisnåla bostäder med mindre påverkan på miljön. Märkningen baseras på den energiklass som anges i bostadens energideklaration inför en försäljning. Den talar bland annat om vilket uppvärmningssystem som finns i fastigheten och hur mycket energi som går i byggnaden när den används. För att märkas som Hållbart val krävs att energideklarationen genomförts senast 2014 och har energiklass A eller B enligt Boverkets energiklassificering.

– Fastighetsmäklare är experter på bostadsmarknaden och vi har en mycket god möjlighet att hjälpa våra kunder att göra hållbara bostadsval i samband med en flytt. Exempelvis genom att i ett tidigt skede lägga större vikt vid att informera om miljömässiga faktorer, såsom energiförbrukning och uppvärmningskällor för bostäder till salu. Märkningar likt Hållbart val är ett exempel på hur fastighetsmäklarbranschen kan redovisa bostäders hållbarhetsprofil tydligare och på så sätt underlätta för svenskarna att minska sitt klimatavtryck, säger Per Sangrud.

Från och med den 3 juni kommer bostäder med energiklass A och B som förmedlas genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling att märkas ut som Hållbart val genom en symbol i bostadens digitala objektsbeskrivning. Bostäderna är också sökbara via företagets hemsida. Läs mer om Hållbart val.

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings hållbarhetsarbete
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling stöder FN:s globala mål för en hållbar utveckling och Agenda 2030. Tre av de 17 målen är särskilt relevanta för en hållbar och ansvarsfull fastighetsförmedling: Hållbara städer och samhällen, Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt och bekämpa klimatförändringarna.

Om undersökningen:
Undersökningen är gjord av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling under perioden 10-14 mars 2022. Totalt har 1 001 svenskar i åldrarna 18-79 deltagit i undersökningen.

Urvalet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt. En hållbar bostad avser i undersökningen bostäder som har en lägre klimat- och miljöpåverkan tack vare exempelvis förnybara energikällor och energisnål uppvärmning samt inredning och materialval med lägre klimatpåverkan.

För mer information, vänligen kontakta:
Per Sangrud, PR- och hållbarhetschef
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se

Här kan du följa oss:
Webb: www.lansfast.se
Blogg: www.bostadskoll.com
Facebook: @lansfast.ab
Instagram: @lansfast.ab
Twitter: @lff_ab

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hållbart val är Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya märkning för energisnåla bostäder med mindre påverkan på miljön.
Hållbart val är Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya märkning för energisnåla bostäder med mindre påverkan på miljön.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
Tegeluddsvägen 21
106 50 Stockholm

https://www.lansfast.se/

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:
Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vision är ”Trygga bostadsaffärer genom livet”. Vi vill bidra till en rättvis och hållbar bostadsmarknad där fler kan byta bostad efter behov. Idag är vi Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare och en av de största aktörerna i branschen. Med 191 bobutiker och nära 1 000  hängivna medarbetare runt om i Sverige finns vi alltid nära våra kunder. Under 2021 förmedlade företaget cirka 31 000 objekt till ett försäljningsvärde av 84,5 miljarder kronor. Vi tycker att den lokala närheten är viktig och tror att det är en av anledningarna till att vi för sjätte året i rad har Sveriges nöjdaste kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex 2021.


Om Länsförsäkringar:
Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna en helhet av bank- och försäkringstjänster. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Följ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Ny rankning visar: Bjurholm är bästa kommunen för äldre att bo i – storstäderna i botten1.6.2022 07:17:00 CEST | Pressmeddelande

Bjurholm i Västerbotten är Sveriges bästa kommun för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som i ett nytt index rankar äldres boendesituation i landets kommuner. Allra sist, på plats 253, placerar sig Malmö stad. Även de två övriga storstäderna hamnar i botten med Stockholm på plats 221 och Göteborg på plats 224.

Lokala beräkningar efter Riksbankens räntebesked: Så slår stigande räntor mot svenskarnas plånböcker16.5.2022 07:17:00 CEST | Pressmeddelande

För villaägare som nyligen köpt sin bostad, med hög belåningsgrad och rörlig ränta, ökar bolånekostnaden med i snitt 500 kronor varje månad efter att reporäntan höjts med 0,25 procentenheter. Fortsätter Riksbanken att höja räntan enligt sin plan kan samma lån om ett år kosta 2 000 kronor mer per månad än innan höjningen. Det visar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings nya kartläggning av räntor och bostadspriser runtom i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum