Länstrafiken Örebro

Länstrafiken byter tidtabell den 9 december för både region- och stadsbussar

Dela
Länstrafiken byter tidtabell den 9 december för både stad- och regionbussar.
Länstrafiken byter tidtabell den 9 december för både stad- och regionbussar.

Från och med den 9 december byter Länstrafiken till en ny tidtabell. Det gäller för både region- och stadsbussar. Vid bytet av tidtabell sker både större och mindre förändringar. Bland annat byter flera hållplatser namn och linjesträckningar samt avgångstider justeras. En förändring är att linje 704 kommer få en annan linjesträckning i Skyllberg. 

Den nya tidtabellen för regionbussar kommer att gälla från 9 december 2018 till 14 december 2019. Den för stadsbussar gäller från 9 december 2018 till 16 juni 2019. Till den nya tidtabellen har Länstrafiken genomfört både större och mindre förändringar.

– Vid ett tidtabellskifte kan vi genomföra förändringar för att anpassa och effektivisera vår busstrafik, säger Fredrik Eliasson, Kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro. Vi utgår framförallt ifrån resenärers önskemål och försöker fokusera vår trafik där den behövs som mest.

En av förändringarna är att linje 704 får en ny linjesträckning i Skyllberg. Hållplats Bunkavägen, Skyllberg, Herrgård och Äsperud tas bort. Istället kommer linjen att trafikera en nybyggd hållplats på riksväg 50: Skyllbergsvallen. 

Länstrafiken har vid detta tidtabellskifte sett över hållplatserna i länet. Flera hållplatser byter namn, hållplatser har tagits bort och andra har lagts till. 

– Vi arbetar kontinuerligt med att se över våra hållplatser utifrån förändringar i samhället och resenärernas behov. Det innebär att vi kan komma att behöva flytta hållplatser när vägar byggs om eller nya bostadsområden byggs, fortsätter Fredrik. Vi har också bytt namn på flera hållplatser för att de ska vara mer logiska i sitt namn i förhållande till sin geografiska placering.

Ett axplock på förändringar vid tidtabellskiftet:

  • Hållplats Södra Allén (Kungsgatan) på linje 22 byter namn till Kungsgatan.
  • Hållplats Sveavägen på linje 533 byter namn till Stolpetorpsvägen.
  • Hållplats Farmek på linje 721 tas bort.

På www.lanstrafiken.se/tidtabellskifte har Länstrafiken sammanställt de större förändringarna som sker vid tidtabellsskiftet den 9 december 2018. Där finns ytterligare hållplats- och linjeförändringar presenterade. 

Tidtabeller och kartor

Tidtabellerna publicerade som pdf på www.lanstrafiken.se. De nya avgångstiderna kommer att bli sökbara i reseplaneraren på webben och i Länstrafikens app från måndag 12 november. Kartorna på webbplatsen kommer att uppdateras den 9 december. 

Kontakter

Bilder

Länstrafiken byter tidtabell den 9 december för både stad- och regionbussar.
Länstrafiken byter tidtabell den 9 december för både stad- och regionbussar.
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nu börjar fler nya bussar att trafikera Örebro län30.9.2019 10:00:00 CESTPressmeddelande

Idag börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Busstrafik till södra Ladugårdsängen25.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

I mitten av december börjar Länstrafiken trafikera i området södra Ladugårdsängen. Området har expanderat de senaste åren och växer till att bli ett av Örebro kommuns mest tätbefolkade bostadsområden. Det är en satsning som görs med sikte att nå fler och nya resenärer i kollektivtrafiken. - Vi ser att vi kommer nå fler och nya resenärer när vi har möjligheten att erbjuda bussförbindelser till och från södra Ladugårdsängen och bostadsområdet längs Karlsdalsallén, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Södra Ladugårdsängen får busstrafik genom ny körväg för linje 6 Linje 6 får med start den 15 december 2019 en ny körväg mellan Lavendelvägen och Sveaparken. Den nya körvägen innebär att linje 6 kommer att trafikera hållplatserna: Tybble Vårdcentral Lavendelvägen Karlsdalsallén (ny hållplats) Termikgatan (ny hållplats) Fatbursgatan Loftbodsgatan Tullängsskolan Södra allén Sveaparken, följt av ordinarie hållplatser i riktning mot Slottet och vidare mot Hjärsta Mer avgån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum