Länstrafiken Örebro

Länstrafiken byter till sommartidtabell som planerat den 15 juni.

Dela

Den 15 juni 2020 byter Länstrafiken till sommartidtabell för stadsbuss i Karlskoga och i Lindesberg samt för region- och expressbussar i övriga länet. Att byta till sommartidtabell är något som Länstrafiken gör varje år och sommartidtabellen innebär färre avgångar. Vissa linjer pausas under sommaren eftersom de främst är avsedda för skolpendling.

Länstrafiken byter till sommartidtabell 15 juni
Länstrafiken byter till sommartidtabell 15 juni

Länstrafiken byter till sommartidtabell den 15 juni 2020. I och med bytet till sommartidtabellen minskas antalet avgångar.

- Vi byter till sommartidtabellen enligt plan, säger Fredrik Eliasson kollektivtrafikchef på Länstrafiken. Vi byter till sommartidtabell varje sommar då resandet, framförallt skol- och arbetspendling, minskar under sommarmånaderna.

Förändringar vid bytet till sommartidtabell

I Örebro kör Länstrafiken redan enligt sommartabellen sedan 14 april och inga ytterligare förändringar sker i den trafiken. För stadsbussarna i Karlskoga sker inga ändringar i linjesträckningar eller hållplatser, men en minskning i antal avgångar sker.

För regionbussarna i länet tas följande linjer bort under sommaren: 309, 316, 317, 318, 323, 362, 524, 542, 732, 739, 742, 744, 755. Linjerna pausas eftersom de främst används av grundskole- och gymnasiependlare. Därtill minskas antalet avgångar på flera andra linjer. Dessa turer är markerade i tidtabellerna med tillhörande fotnoter.

Tidtabeller för sommaren

Tidtabellerna för regionbussarna finns publicerade på www.lanstrafiken.se sedan december 2019 och förändringar för sommaren visas genom fotnoter. Sommartidtabellerna för stadsbuss i Karlskoga och Lindesberg kommer att publiceras på Länstrafikens webbplats de närmsta dagarna och likaså i Länstrafikens app. Alla avgångstider kommer inom några dagar finnas sökbara i reseplaneraren på Länstrafikens webbplats och i Länstrafikens app.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länstrafiken byter till sommartidtabell 15 juni
Länstrafiken byter till sommartidtabell 15 juni
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Serviceresor lanserar ny förbättrad app och bokningssida25.8.2021 09:00:25 CEST | Pressmeddelande

Nu är det ännu lättare att boka färdtjänst och hantera sina övriga resor för alla som reser med Serviceresor. Region Örebro län har tagit fram en ny förbättrad app och bokningssida för att underlätta hanteringen av resorna. Den som är berättigad att resa med Serviceresor kan skapa ett konto i appen Serviceresan eller på bokningssidan serviceresan.lanstrafiken.se och komma igång direkt.

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum